Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Horor u susedov: Chytil sa za hrudník a s výkrikom odpadol

VIEDEŇ - Situácia nápadne pripomínajúca kolaps Eriksena na Euro 2020.
Zdroj: 39756
Zdieľajte:

Osemfinálový zápas Rakúskeho pohára medzi Linzom a Hartbergom nedohrali. Dôvodom bol kolaps Raphaela Dwamenu.

26-ročný útočník mal problémy so srdcom už v minulosti. Hrá s voperovaným defibrilátorom. V prvom polčase sa chytil za hrudník a s výkrikom odpadol.

Po kolapse zápas nedohrali

Hráči vytvorili okolo Dwamenu kruh, aby ho chránili pred očami fanúšikov. Podobná situácia nastala aj na Euro 2020, keď skolaboval Christian Eriksen z Dánska.

Ghanský futbalista má defibrilátor od roku 2020, trpí srdcovou arytmiou. Po pohotovom zásahu zdravotníkov bol prevezený do nemocnice. Je v stabilizovanom stave.

Za bezgólového stavu sa zápas prerušil, následne bol predčasne ukončený.

Raphael Dwamena na sociálnej sieti pridal fotku z nemocnice. Sedí na posteli, usmieva sa a ukazuje zdvihnutý palec na znak toho, že sa cíti dobre.

Prečítajte si aj

Hráč Slovana si odfarbil vlasy: Pod Weissom si takto nezahrá

„Raphaelovi sa darí dobre, dnes som ho navštívil a už sa opäť usmieva. Nie je jednoduché stanoviť časovú prognózu, nad svojou budúcnosťou sa musí zamyslieť realisticky.

Lekári povedali, že ani raz nebol v ohrození života, jeho defibrilátor zasiahol celkovo štyrikrát. Podstúpil vyšetrenia a už dnes alebo zajtra by sa mohol vrátiť domov.

Nehrozí mu nebezpečenstvo, keď sa bude vyhýbať námahe. Ďalší postup budeme konzultovať s lekármi," vyhlásil športový riaditeľ klubu Tino Wawra.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články