Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO Kontroverzný transparent fanúšikov Crystal Palace vzbudil vášne: Saudskoarabskí majitelia Newcastlu sú teroristi!

LONDÝN - Nový vlastník Newcastlu budí vášne. V sobotu si saudskoarabský fond Public Investment Fund, ktorý klub Premier League pred nedávnom väčšinovo prevzal, vzali na paškál skalní fanúšikovia Crystal Palace. Tí počas duelu s Newcastlom rozvinuli na tribúne obrí transparent, na ktorom označili organizáciu ako zodpovednú za terorizmus, stínanie hláv, porušovanie ľudských práv a ďalšie prečiny proti ľudskosti. Protest začala na základe sťažnosti riešiť polícia.
Zdroj: 40904
Zdieľajte:

Vo vyhlásení zverejnenom na Twitteri ultras Crystal Palace, ktorí si hovoria Holmesdale Fanatics, uviedli: "Saudské prevzatie Newcastlu si právom vyslúžilo všeobecné odsúdenie a hnev. Je jasné, že P.I.F je exponentom tyranského saudského režimu. A Premier League sa so schválením nových vlastníkov vysmiala svojim vlastným pravidlám, ktoré musia majitelia a riaditelia klubov spĺňať."

"Premier League si vybrala peniaze pred morálkou a posvätením tejto dohody sa biznisovo spojila s jedným z najkrvavejších a najrepresívnejších režimov na svete. Krajina je ovládaná strachom, ženy sú občanmi druhej kategórie, partnerstvo osôb rovnakého pohlavia je zakázané, novinári sú umlčovaní, väznení alebo vraždení a odporcovia režimu sú brutálne prenasledovaní. A táto krajina je teraz zapojená v našej národnej hre," uvádzajú skalní priaznivci Crystal Palace.

Prečítajte si aj

Blíži sa koniec veľkej éry? Kritizovaný Ronaldo sa vyjadril ku koncu kariéry

Polícia na základe sťažnosti rieši transparent ako "urážlivý". "V sobotu sme dostali sťažnosť na transparent fanúšikov Crystal Palace s urážlivým obsahom. Informácie vyhodnocujeme a upozorňujeme, že akékoľvek rasistické urážky budeme brať veľmi vážne," uviedli zástupcovia Croydon Metropolitan Police na Twitteri.

Proti novým majiteľom Newcastlu už vystúpili zástupcovia Amnesty International, v piatok tiež prebehol protest pred sídlom vedenia Premier League v Londýne. Neľúbosť voči P.I.F vyjadrila aj vdova po zavraždenom saudskom novinárovi Džamal Chášukdžím Hatice Cengizová.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Futbalovýsvet.sk, sport.cz

Diskusia

Podobné články