Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Desivé svedectvo z incidentu v derby: Kopance do ležiacich či svetlica v kapucni a horiaca mikina nevinného chlapca

TRNAVA - Otrasné svedectvo z incidentu v derby prináša asistent rozhodcu stretnutia Peter Bednár.
Zdroj: 40845
Zdieľajte:

Mala to byť oslava futbalu. Do hľadiska zavítali rodiny s deťmi, aj viacero známych osobností. Najlepšie dva tímy v lige a okrem toho tradičné derby Trnavy a Slovana. No futbalový sviatok sa premenil na hororový zážitok, po ktorom viacerí budú obchádzať futbalové štadióny na Slovensku veľkým oblúkom.

Zamávalo to s dospelým, čo potom deti?

„Ako rodič 9-ročného chlapca mojej partnerky som maximálne sklamaný a znechutený. To, čo som videl na ihrisku, mnou zamávalo ako s dospelou osobou. Čo však prežívali deti, si ani nechcem predstaviť,“ hovoril priamy svedok diania na ihrisku - asistent rozhodcu Peter Bednár pre Denník Šport.

Prečítajte si aj

Slovan reaguje na obvinenia Trnavy: Fatálne zlyhanie Spartaku, topiaci sa slamky chytá?

Hracia plocha sa zmenila doslova na bojové pole. Chuligáni sa mlátili hlava - nehlava a neváhali rozdávať kopance do hláv bezbranných ležiacich. Zranení bolo neúrekom. Veľké šťastie, že sa neudiala tragédia.

„Namiesto pekného futbalového zážitku sa museli diváci pozerať na bandu hlupákov, ktorí sa na hracej ploche mlátili hlava-nehlava. Na ihrisku ležali zranení, nehybní chuligáni, po ktorých ešte skákali a kopali do nich ďalší a ďalší."

Svetlica v kapucni a horiaca mikina nevinného chlapca

Jedným z najzásadnejších pochybení domácich organizátorov stretnutia bolo, že dovolili fanúšikom prepašovať na štadión množstvo pyrotechniky. Tú dokonca hádzali po ľuďoch.

„Nehovoriac o svetliciach, ktoré lietali do sektora, kde sedeli slušní ľudia a medzi nimi i môj syn s dedom. Vedľa stojacemu chlapcovi hodili svetlicu rovno do kapucne a mikina mu následne začala horieť."

Bývalý hviezdny hokejista NHL Marián Gáborík, ktorý zavítal na štadión a chcel si užiť pekný futbalový zážitok, odchádzal sklamaný. Následne sa k situácii vyjadril prostredníctvom videa na sociálnej sieti. Použil slovko "hnus" a dodal, že svoje dieťa by na štadión nezobral. V podobnom duchu sa vyjadril aj rozhodca Peter Bednár.

„Som rozhodca už osemnásť rokov, no niečo podobné som ešte nezažil a verím, že už ani nezažijem. Všetci sme sa na to stretnutie tešili. Hráči a rozhodcovia sa naň zodpovedne pripravovali. Namiesto zážitku sme si odniesli akurát tak nepríjemné spomienky. A jedno viem určite, syna už na futbal v blízkej dobe určite nevezmem,“ dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Denník Šport

Diskusia

Podobné články