Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Nová megahviezda v slovenskej lige! Trikrát po sebe bol v TOP 10 najlepších strelcov Bundesligy, stál 10 miliónov eur

ŽIAR NAD HRONOM - Slovenská liga má novú najväčšiu hviezdu! Prichádza futbalista, ktorý bol tri roky po sebe v TOP 10 najlepších strelcov nemeckej Bundesligy.
Zdroj: 40829
Zdieľajte:

Brazílčan Raffael novou posilou aktuálne posledného tímu Fortuna ligy FK Pohronie!

Nová hviezda v slovenskej lige

O tejto novinke informuje niekoľko zahraničných zdrojov, napríklad portál RP-Online. Podľa tohto zdroja mal Raffael ponuky z holandského Venlo, nemeckého Dusseldorfu či z rodnej Brazílie. Napokon si vybral posledný tím slovenskej ligy.

Raffael pricestoval k novému zamestnávateľovi v pondelok. Kľúčovú úlohu pri fantastickom transfere zohral Loic Favré - švajčiarsky spolumajiteľ klubu, ktorého otec Lucien trénoval Raffaela počas pôsobenia v nemeckom M´gladbachu.

Prečítajte si aj

Doma si to nedovolia! Česi a Poliaci chodia robiť na Slovensko hanbu, hovorí odborník o príčinách incidentu v derby

Práve v M´gladbachu zažil svoje najvydarenejšie futbalové obdobie. Tri roky po sebe bol v elitnej desiatke kanonierov Bundesligy. V sezóne 2015-16 bol tretím najlepším nahrávačom v prestížnej súťaži.

Raffael si v drese M´gladbachu zahral aj v skupinovej fáze Ligy majstrov. Dovedna odohral v tejto súťaži trinásť zápasov, trikrát skóroval, z toho dvakrát proti Manchesteru City.

Najvyššia trhová hodnota brazílskeho futbalistu bola podľa portálu Transfermarkt v lete 2014 - 10 miliónov eur. Bolo to pred siedmimi rokmi a na tú dobu to bola veľmi slušná čiastka.

Od vlaňajšieho leta bol Raffael bez klubovej príslušnosti. V drese Pohronia má pôsobiť počas jesennej časti. Spomína sa, že v zime by sa mohol vrátiť do Švajčiarska, kde rozbiehal svoju kariéru. Ak sa všetky potrebné formality stihnú vybaviť včas, nastúpiť by mohol už v sobotu proti Trnave.

TRI HVIEZDNE ROKY RAFFAELA V BUNDESLIGE

Sezóna 2013-14: Siedmy najlepší strelec Bundesligy s 15 gólmi na konte

Sezóna 2014-15: 8. najlepší strelec Bundesligy s 12 gólmi

Sezóna 2015-16: 9. najlepší strelec Bundesligy s 13 gólmi a 3. najlepší nahrávač s 10 asistenciami

Zdieľajte:
Zdroje informácií: RP Online, Transfermarkt

Diskusia

Podobné články