Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Tarkovič podľa Kociana skončí. Bude mať Slovensko trénera zo zahraničia?

BRATISLAVA - Tarkovič skončí na lavičke slovenskej reprezentácie, myslí si Kocian na základe vyjadrenia šéfa zväzu Kováčika
Zdroj: 40758
Zdieľajte:

O nespokojnosti a veľkom sklamaní hovoril prezident slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik po remíze s Chorvátskom a definitíve nepostupu na MS 2022.

Tarkovič skončí, myslí si Kocian na základe vyhlásenia Kováčika

„Keď to povie prvý muž slovenského futbalu, treba to brať ako fakt. Kvalifikácia bola neúspešná. Po zlých ME nastal herný progres, no ako povedal prezident, futbal nie je krasokorčuľovanie. Hrá sa na góly a body, nie umelecký dojem. Z Kováčikovho vyjadrenia sa dá vyčítať veľa…“ hovoril bývalý reprezentačný tréner Ján Kocian pre šport.sk.

Prečítajte si aj

Nový objekt v hľadáčiku Realu Madrid: Monaco pýta 60 miliónov eur

Podľa jeho názoru sú dni Tarkoviča na slovenskej reprezentačnej lavičke zrátané. Číta to z vyjadrenia najmocnejšieho muža slovenského futbalu Kováčika.

„Je to na výkonnom výbore. Nerád sa vyjadrujem k tejto téme, pretože Štefan je môj priateľ a vážim si ho. Odovzdal všetko, čo vedel. Dosť naznačuje už vyjadrenie Kováčika, ktorý je v tomto pragmatický a už s Pavlom Hapalom to riešil veľmi rýchlo a rázne.“

Nový tréner zo zahraničia?

V prípade odvolania Štefana Tarkoviča sa natíska otázka, kto prevezme trénerskú taktovku po ňom? Podľa Kociana sa vedenie slovenského futbalu bude pozerať aj do zahraničia.

„Myslím si, že Kováčik bude v prípade zmeny hľadať aj v zahraničných vodách. Otázka znie, či dokážeme zaplatiť trénera z cudziny. Na Čecha by sa financie asi ešte našli, na Nemca, Španiela či Portugalčana zväzová kasa zrejme nestačí. Navyše ide o náročnú robotu. Ani drahší tréner zo zahraničia nie je garanciou, že počas jedného zrazu spraví divy a začneme všetko vyhrávať. Aj Craig Ramsay potreboval čas, aby sa zorientoval v slovenskom hokeji. Poliaci dali Paulovi Sousovi 70-tisíc eur mesačne a v úvodných ôsmich zápasoch zdolal len Andorru. Kouč má hráčov k dispozícii na 2-3 tréningy mesačne, systémové zmeny vyžadujú čas," hovorí Kocian.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články