Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Šokujúca senzácia v boji o MS 2022: Totálne domáce fiasko niekdajšieho piateho tímu sveta!

LAGOS - Svedkami šokujúcej senzácie boli diváci v Lagose na kvalifikačnom zápase v boji o MS 2022 medzi domácim superfavoritom Nigériou a totálnym outsiderom Stredoafrickou republikou.
Zdroj: 40621
Zdieľajte:

Nigéria, ktorá dlhé roky patrí medzi najlepšie africké celky a vždy mala vo svojich radoch hviezdy pôsobiace v top európskych kluboch, bola proti trpaslíkovi jasným favoritom, ale...

Trojnásobný víťaz Afrického pohára národov a v apríli 1994 piaty tím svetového rebríčka FIFA (tak vysoko nikdy v histórii nebol žiadny iný reprezentačný výber z Afriky), sa kvalifikoval na šesť z posledných siedmich majstrovstiev sveta a tak pochopiteľne pod vedením nemeckého kouča Gernota Rohra nie sú ambície pred šampionátom v Katare iné.

Iheanacho a Osimhen Nigériu nespasili

Dnešnú domácu povinnosť si ale orly absolútne nesplnili a to aj napriek tomu, že v domácom drese nastúpili hviezdy európskych trávnikov ako Kelechi Iheanacho z Leicestru City či obávaný kanonier SSC Neapol Victor Osimhen. Nigéria márne dobýjala bránku súpera, za celý zápas sa dokonca domáci nezmohli na jedinú strelu smerujúcu medzi žrde!

Prečítajte si aj

Šokujúca tragédia v Grécku plná otáznikov: Niekdajší reprezentant spútaný zomrel vo vlastnom aute

Šok v poslednej minúte

Aktuálne až 124. tím rebríčka FIFA trpezlivo bránil až do úplného záveru, kedy v 90. minúte Šokoval domáce tribúny útočník Karl Namnganda a zariadil historicky najväčšie víťazstvo reprezentácie Stredoafrickej republiky.

Kurz na výhru domáceho superfavorita pred zápasom vyklesal pod 1,1 a naopak na hosťujúceho outsidera sa vyšplhal takmer na hodnotu 30!

Prečítajte si aj

Došlo k dlho očakávanému predaju Newcastlu: Dúbravka je tak v klube, ktorý má najbohatšieho majiteľa na svete

Odveta už o tri dni

Stredoafrická republika už o tri dni privíta v odvete na domácej pôde Nigériu a po dnešnom obrate Kapverd v Libérii (2:1) sa situácia v Skupine C poriadne zamotala. So šiestimi bodmi je stále na čele Nigéria, druhé Kapverdy a tretia Stredoafrická republika ale majú na konte len o dva body menej, na MS postúpi len víťaz skupiny.

Nestalo sa im to prvýkrát

Nigéria podobný šok svojim fanúšikom priniesla už v novembri minulého roka v kvalifikácii na Africký pohár národov. V roli domáceho superfavorita vyhrávali orly nad trpaslíkom zo Sierra Leone po dvoch góloch Iwobiho, Osimhena a Chukwuezeho za polhodinu jasne 4:0, ale napokon o výhru senzačne prišli. Hostia, ktorí v zostávajúcich piatich dueloch skupiny dohromady strelili len dva góly šokujúco favoritovi zobrali výhru, keď dva zo štyroch gólov strelili v záverečnej desaťminútovke duelu a postarali sa o nevídanú senzáciu.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, fifa.com

Diskusia

Podobné články