Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Došlo k dlho očakávanému predaju Newcastlu: Dúbravka je tak v klube, ktorý má najbohatšieho majiteľa na svete

LONDÝN - Anglický futbalový klub Newcastle United vo štvrtok definitívne prešiel do rúk konzorcia vedeného Saudskou Arábiou. Predaj tímu schválilo vedenie Premier League. V klube pôsobí slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka.
Zdroj: 37726
Zdieľajte:

Slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka je súčasťou klubu, ktorý je pred možno najväčšou transformáciou vo svojej histórii. Vedenie anglickej Premier League aj samotný Newcastle potvrdili, že prišlo k dlho očakávanému predaju Newcastlu United do rúk Verejného investičného fondu Saudskej Arábie. Ten má po novom vlastniť 80 percent klubu, desať percent budú mať miliardári bratia Reubenovci a zvyšných desať finančníčka Amanda Staveleyová.

"Premier League, Newcastle United FC a St. James Holdings Limited dnes vyriešili spor o prevzatí klubu konzorciom PIF, PCP Capital Partners a RB Sports & Media. Po dokončení testu majiteľov a riaditeľov tímov Premier League bol klub s okamžitou platnosťou predaný konzorciu," uviedlo v stanovisku vedenie súťaže.

Prečítajte si aj

VIDEO Neuveriteľná bilancia, na ktorú nemá ani Messi či Ronaldo: Úspechy talianskeho mladíka vás rozhodne ohromia!

Predaj sa uskutočnil napriek varovaniam organizácie Amnesty International o porušovaní ľudských práv v Saudskej Arábii. Uplynulých 14 rokov bol majiteľom klubu Mike Ashley.

"Sme nesmierne hrdí na to, že sme sa stali novými majiteľmi Newcastlu United, jedného z najslávnejších klubov v Anglicku," uviedol guvernér PIF Yasir Al-Rumayyan. PIF musel uistiť vedenie Premier League, že jeho predseda, korunný princ Saudskej Arábie Mohammed bin Salman, a ani štát nebudú mať kontrolu nad riadením klubu.

Samotný fond má v prepočte hodnotu 377 miliárd eur a pri nej vyzerajú aj doterajší najbohatší majitelia Manchestru City, Parížu St. Germain či ruský magnát Roman Abramovič ako chudobní príbuzní. Jednou z prvým zmien v klube pod novým vedením bude výmena hlavného trénera. Britské médiá už píšu, že tréner Steve Bruce na svojej pozícii čoskoro skončí.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Futbalovýsvet.sk, TASR

Diskusia

Podobné články