Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Neuveriteľná bilancia, na ktorú nemá ani Messi či Ronaldo: Úspechy talianskeho mladíka vás rozhodne ohromia!

MILÁNO - Je samozrejmosťou, že úspechy trinásťročného útočníka AC Miláno Francesca Camardy treba brať s veľkou rezervou, ale aj napriek tomu je jeho rekordná bilancia obdivuhodná.
Zdroj: 40617
Zdieľajte:

V 87 zápasoch strelil za mládežnícke kluby neuveriteľných 483 gólov.

Je jasné, že úroveň súperov, proti ktorým sa Camarda presadil, sa bude značne líšiť a tiež že nehral proti žiadnym futbalovým esám. Často jeho protivníci nehrali v plnom počte, ale napriek tomu sa jeho rekord nemôže ignorovať.

Na konci minulého roku sa napríklad len o tri roky starší útočník Dortmundu Youssoufa Moukoko stal najmladším strelcom v histórii nemeckej Bundesligy. Nie je vylúčené, že niečo podobného sa môže stať aj talianskemu hráčovi.

Na výnimočnosť mladíka upozornil známy futbalový skaut Sciabolata Morbirda, ktorý pripomenul jeho pôsobivé štatistiky. Morbida si uvedomuje, že kvalita súperov, proti ktorým Camarda hral, nebola veľká. „Ale neviem, koľko chlapcov v jeho veku dalo dohromady toľkoto gólov," priznal.

Camarda sa stal hviezdou tohtoročného národného šampionátu do 15 rokov, aj napriek tomu, že hral proti starším súperom. Taliansky mladík má rozhodne našliapnuté na sľubnú kariéru.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Futbalovýsvet.sk, sport.cz

Diskusia

Podobné články