Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Deti prirovnal k zhnitému ovociu: Česko po xenofóbnych urážkach zúri a žiada ospravedlnenie!

PRAHA - Český minister zahraničných vecí Jakub Kulhánek v pondelok prostredníctvom britského veľvyslanca v ČR Nicka Archera požiadal o ospravedlnenie za nemiestne útoky na české deti, ktorých sa údajne dopustil člen Škótskej futbalovej asociácie (SFA). Informoval o tom rezort diplomacie na svojej oficiálnej webovej stránke.
Zdroj: 40596
Zdieľajte:

Xenofóbne urážky na neplnoleté deti

Incident súvisí so zápasom Európskej ligy medzi Spartou Praha a Glasgowom Rangers. "Chápem, že športové stretnutie prináša rôzne emócie, ktoré sa môžu preniesť i mimo ihriska," povedal Kulhánek po stretnutí s Archerom. "Aj to však má svoje hranice a nesmie prerásť do xenofóbnych urážok mierených na neplnoleté deti," zdôraznil minister.

Marvin Barley zo SFA na sociálnej sieti Twitter kritizoval české deti, ktoré počas štvrtkového zápasu údajne rasisticky bučali na hráča tmavej pleti Glena Kamaru z glasgowského klubu.

Kulhánek si Archera si podľa svojich slov predvolal, aby jeho žiadosť odovzdal Škótskej futbalovej asociácii_ "Požiadal som o ospravedlnenie či jednoznačné dištancovanie sa od osoby, ktorá prirovnanie českých detí k zhnitému ovociu predniesla."

Prečítajte si aj

VIDEO Celým Českom nenávidený Kamara opäť v nemilosti: Uvidíme, čo na to povie jeho právnik

Zhnité ovocie?

Chyby sa vo štvrtok podľa Barleyho vyjadrení nedopustili deti, pretože tie svojim správaním napodobňujú dospelých alebo sa od nich nechajú povzbudiť. "Aké iné možnosti majú, keď ich umiestnite do misy so zhnitým ovocím," napísal Barley a k textu priložil fotografiu zhnitých jahôd.

Český minister vnútra Jan Hamáček jeho vyjadrenia označil za "nechutný útok" na české deti a na Česko. Takisto uviedol, že Kulhánka požiadal o predvolanie britského veľvyslanca.

Fínsky stredopoliar Kamara bol terčom rasistických urážok v súboji so Slaviou Praha v marci tohto roka. Údajne sa ich dopustil obranca Slavie Ondřej Kúdela, ktorý však vinu poprel. Napriek tomu dostal dištanc na desať zápasov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články