Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Celým Českom nenávidený Kamara opäť v nemilosti: Uvidíme, čo na to povie jeho právnik

PRAHA - Slovenský futbalista Dávid Hancko strelil gól vo štvrtkovom stretnutí A-skupiny Európskej ligy, ktorým rozhodol o víťazstve pražskej Sparty nad Glasgow Rangers 1:0.
Zdroj: 40563
Zdieľajte:

Ľavý obranca českého tímu sa presadil v 29. minúte hlavou po rohovom kope Jakuba Pešeka. Hancko odohral celý zápas, jeho krajan Lukáš Haraslín bol na ihrisku do 75. minúty a dostal žltú kartu.

Nenávidený Kamara aj Roofe

Škótsky tím, ktorý nastúpil aj s dvojicou Glen Kamara a Kemar Roofe, ktorých si českí fanúšikovia veľmi dobre pamätajú z dvojzápasu s pražskou Slaviou a ktorým to aj dali pocítiť, dohrával zápas práve bez vylúčeného Kamaru. Ten putoval pod sprchy v 74. minúte, keď za úder lakťom na Sáčka dostal druhú žltú kartu.

Českí diváci pri každom Kamarovom kontakte s loptou bučali. Hráči Rangers pred výkopom pokľakli na podporu boja proti rasizmu, kým Sparťania sa okolo stredového kruhu spoločne chytili okolo ramien.

Deti spravili výbornú atmosféru

Kvôli trestu za rasizmus v augustovom dueli s Monakom nesmeli na Letnú prísť dospelí fanúšikovia, vďaka výnimke ale dorazilo 10 879 detí od šesť do 14 rokov s doprovodom a vytvorili výbornú atmosféru. "Chcem hlavne poďakovať UEFA, že vôbec dovolila, aby tu mohli byť deti. Vytvorili fantastickú atmosféru," pochvaľoval si aj domáci kouč Vrba.

Prečítajte si aj

VIDEO Hancko v netradičnej atmosfére so životným gólom: Husia koža, bolo mi až do plaču

Glasgow Rangers nevyhral v pohároch na ihriskách českých tímov ani piatykrát a pripísal si tam štvrtú prehru. V marci v osemfinále Európskej ligy remizovali jazdci v Edene so Slaviou 1:1, doma jej ale podľahol 0:2 a vypadol. Odvetu v škótskej metropole poznamenala údajná rasistická poznámka hosťujúceho kapitána Ondřeja Kúdelu k domácemu záložníkovi tmavej pleti Kamarovi.

Aj keď Kúdela rasizmus jednoznačne poprel, dostal od UEFA zákaz štartu v 10 zápasoch, kvôli čomu prišiel o majstrovstvá Európy. Fínskemu reprezentantovi Kamarovi, ktorý po zápase v Glasgowe v útrobách štadióna Kúdelu fyzicky napadol, zastavila disciplinárna komisia činnosť na tri stretnutia. Útočník Rangers Roofe navyše v odvete brutálnym zákrokom zranil slávistického brankára Kolářa, ktorý odvtedy nosí ochrannú masku.

Uvidíme, čo na to jeho právnik

Po vyhratom zápase a vylúčení Kamaru tak viacerí v Česku hovoria o zadosťučinení či božích mlynoch a český tréner Slovana Liberec Pavel Hoftych si v českom štúdiu neodpustil ironickú poznámku: "Uvidíme, čo na to jeho právnik."

Sparta je v tabuľke druhá so ziskom štyroch bodov za Olympique Lyon, francúzsky tím rozhodol o výhre 3:0 nad Bröndby IF po zmene strán.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články