Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ďalší veľký návrat do slovenskej ligy! 8 operácií za 20 mesiacov, jedna noha kratšia: Zázrak, že ešte hrám

POHRONIE - Do slovenskej ligy sa vracia ďalšie známe meno! Bývalý reprezentant mal ponuky z Talianska, Česka či Dunajskej Stredy
Zdroj: 19071
Zdieľajte:

Po Martinovi Škrtelovi či Erikovi Jendrišekovi sa do slovenskej ligy vracia ďalšie zvučné meno a bývalý reprezentant - Richard Lásik. Šancu dostal od v súčasnosti posledného tímu súťaže FK Pohronie. Podpísal zmluvu do konca roka 2021 s opciou do konca sezóny. Lásik priznáva, že mal niekoľko zaujímavých možností pokračovania kariéry.

Ponuky z Karvinej, Dunajskej Stredy či Talianska

„Predtým som mal konkrétnu ponuku z Karvinej, už som takmer podpisoval zmluvu. Ozvali sa mi aj z Dunajskej Stredy. Chceli ma vidieť na tréningu, ale keďže som bol dohodnutý v Karvinej, nechcel som to rušiť. Ak by mi to totiž s DAC napokon nevyšlo, zostal by som bez klubu," hovoril Lásik pre Denník Šport.

Okrem toho bol v hre aj jeho návrat do Talianska. V minulosti pôsobil v tíme Brescie, Avellina a Terama. Z krajiny Apeninského polostrova mal ponuku, dokonca kvôli nej zrušil Karvinú.

„Bola to dosť konkrétna ponuka. Volal som s asistentom trénera, všetko vyzeralo byť fajn. Zrušil som teda Karvinú, no o pár dní zase prezident talianskeho klubu zrušil našu dohodu. Takže predsa len som zostal bez angažmánu.“

Prečítajte si aj

Vittek ocenil výber útočníkov: No v nominácii Slovenska mu chýba tento hráč

Kratšia noha

Lásik bol svojho času svetlým prospektom slovenského futbalu, mal naštartované na výbornú kariéru. Všetko sa ale zlomilo v novembri 2017, keď utrpel vážne zranenie - zlomeninu ihlice a píšťaly pravej nohy. V priebehu 20 mesiacov musel absolvovať 8 operácií a sám priznáva, že hrozil aj koniec kariéry.

Aj dlho po poslednej operácii mal veľké problémy. V Terame pol roka trénoval len vďaka liekom proti bolesti. Napokon lekári odhalili, v čom bol problém.

„Zistili, že po tých všetkých zákrokoch mám jednu nohu o pár milimetrov dlhšiu ako druhú. Práve preto som mal neustále svalové problémy, ktoré mi v Terame nedovolili udržať kontinuitu výkonov. Našťastie, po zistení o neproporčnosti mojich nôh mi vyrobili špeciálne vložky do kopačiek a problémy zmizli. Zaklopem, ale teraz sa cítim dobre. Hoci, je naozaj zázrak, že ešte hrám futbal," dodáva Lásik.

Podarí sa mu nakopnúť kariéru po návrate na Slovensko a pomôže Pohroniu udržať sa v najvyššej súťaži?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Denník Šport

Diskusia

Podobné články