Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Škrtel bude vychovávať v Trnave novú stopérsku hviezdu pre Slovensko

TRNAVA - Škrtel pomôže Trnave aj slovenskému futbalu. Nielenže pritiahne záujem o ligu, ale bude vychovávať budúcu stopérsku hviezdu reprezentácie
Zdroj: 40398
Zdieľajte:

Slovenský obranca Martin Škrtel sa vracia po zranení achilovky späť do hry. Premiéru v drese Spartaka Trnava absolvuje už v dnešnej ligovej predohrávke proti Seredi. Jeho prítomnosť pozdvihne nielen trnavský klub, ale aj celú súťaž a slovenský futbal. Na súťažné trávniky sa Škrtel vráti po 264 dňoch.

Škrtel bude v Trnave vychovávať novú slovenskú stopérsku hviezdu

„My sme chceli, aby bol čo najlepšie pripravený a debut si odkrútil pred našimi fanúšikmi. Hoci prichádza po dlhej prestávke, jeho štartu sa neobávam. Martin je najlepší hráč ligy. Ktovie, či sa ešte niekedy do nej vráti futbalista jeho kvalít. Verím, že zdvihne popularitu celej súťaže," vyhlásil tréner Michal Gašparík pre Nový Čas.

Prečítajte si aj

Anglická legenda Owen: Nechápem, prečo je PSG favorizované, Messi ich oslabil

Ďalším prínosom Škrtela nielen pre klub, ale pre slovenský futbal bude, že šancu v stopérskej dvojici pri ňom bude dostávať jeden z nádejných mladých slovenských stredných obrancov. Najmä o Sebastiánovi Kóšovi sa hovorí v superlatívoch a v budúcnosti by práve on mohol byť nasledovateľom Škriniara v reprezentačnom drese.

„Vzadu máme alternatívy s mladíkmi Kóšom (18) či s Tummom (21). Jeden z nich bude vždy tvoriť tandem so Škrtelom," prezradil svoje plány Gašparík.

Od 36-ročného skúseného obrancu sa môžu mladí veľa priučiť. Nielen na ihrisku, ale aj prístupom a profesionalitou mimo neho.

„Každý deň je v šatni prvý. Keďže mal tréningové resty, ostával a pridával si dávky, alebo chodil sám do posilňovne. Fyzicky je na sto percent pripravený," pochválil Škrtela tréner Spartaka.

V Trnave si od návratu Škrtela sľubujú ešte pevnejšiu defenzívu a organizovanejšiu hru, aj keď ani doteraz to vôbec nebolo zlé. Veď po siedmich odohratých zápasoch je Spartak druhý za Slovanom. Práve tieto dva kluby inkasovali najmenej gólov (4).

„Dostali sme najmenej gólov v uplynulej polsezóne i teraz. Verím, že s ním budeme ešte silnejší a organizovanejší," dodal Gašparík.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nový Čas

Diskusia

Podobné články