Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Borbély nevidí logiku v prestupe Strelca: Neuplatnil sa tu, tak ako sa môže presadiť v Serii A?

BRATISLAVA - Ladislav Borbély nevidí žiadnu logiku v prestupe Dávida Strelca. Nepresadil sa tu, tak ako to môže dokázať v Serii A?
Zdroj: 40225
Zdieľajte:

Dávid Strelec je považovaný za jeden z najväčších talentov slovenského futbalu. Za útočníka by mali hovoriť predovšetkým góly a tie Strelcovi chýbajú. V rámci klubu a reprezentácie neskóroval v 14 stretnutiach v rade. Nemal stabilnú pozíciu v zostave trénera Vladimíra Weissa st. v Slovane. Napriek tomu odišiel do Serie A.

Keď sa nepresadil tu, ako sa môže presadiť v Serie A?

Pre viacerých nepochopiteľný krok. Patrí medzi nich aj odborník a tréner Ladislav Borbély, ktorý v rozhovore pre šport.sk hovorí o nelogickosti tohto transferu

„Všetci hovoria, aký talent je David Strelec. Ja neviem, aký je talent. Nevidel som ho pravidelne skórovať a hrať dobre v sérii troch a viac zápasov po sebe."

„Prestup Strelca je pre mňa nelogický. V Slovane nehral stabilne a nemal čísla, som trochu skeptický. Vychádzam z toho, ako som ho doposiaľ (ne)videl hrať. Videl som od neho 10 alebo 15-minútové fragmenty doslova o ničom. Futbalista odchádzajúci zo Slovenska do veľkej ligy musí mať odohraných niekoľko vydarených sezón, aby mal jeho prestup opodstatnenie," myslí si Borbély.

Reálna je obava, že Strelec dopadne podobne ako Róbert Boženík. Ten žiaril v Žiline, začínal nastupovať v reprezentácii. Napriek tomu, že vedenie žilinského klubu sa s jeho rozhodnutím nestotožňovalo, Boženík odišiel do slávneho Feyenoordu. Nehrával, stratil sebavedomie aj zápasovú prax. To najhoršie, čo sa mladému futbalistovi môže stať.

„Strelec narazí na omnoho kvalitnejších, takticky vyspelejších a agresívnejších obrancov než na Slovensku. Keď sa neuplatnil tu, na základe akej logiky by sa mal presadiť v Serii A?," pýta sa Borbély.

Prečítajte si aj

Osobný kuchár Ronalda z Juventusu odhalil jeho stravovacie tajomstvá: Vďaka tomuto v top forme!

Radšej presvedčiť na hosťovaní na Slovensku

Boženík nedávno odišiel z Feyenoordu na hosťovanie do druholigového nemeckého Dusseldorfu. Túži po väčšnom hernom vyťažení, bez pravidelného hrania nemôže nastať žiadny progres. Borbély by poradil Strelcovi určite inú cestu, akú si mladík zvolil. Mohol to radšej skúsiť na hosťovaní niekde inde na Slovensku, kde by pravidelne hrával a mohol ukázať svoje kvality.

„Keby napríklad v Trenčíne strelil v 30 zápasoch 15 gólov, mohli by sme sa baviť o kvalite. Slovan by si ho stiahol späť, dal mu väčší priestor a ďalej ho rozvíjal. Takto nemôžeme zodpovedne odhadnúť Strelcov potenciál. Verí si, možno mu pomôže zmena prostredia, no zostávam skeptický a nepovažujem jeho prestup za optimálne riešenie.”

Borbély sa obáva toho, že odchod Strelca do talianskej Spezie môže výrazne zabrzdiť jeho ďalší herný progres, ak nebude pravidelne nastupovať a len vysedávať na lavičke.

„Dobrý agent by mu vysvetlil odborné veci a nedovolil predčasne odísť do prostredia, v ktorom môže definitívne zhorieť, čo by mohlo mať fatálne následky pre jeho ďalšiu kariéru,” dodal skúsený odborník.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články