Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Šialené! Šláger Brazília - Argentína nedohrali, na ihrisko nabehli úradníci s policajtmi, hráčov chcú deportovať

SAO PAULO - Šokujúce udalosti v zápase Brazílie s Argentínou!
Zdroj: 40308
Zdieľajte:

Nedeľňajší duel juhoamerickej kvalifikácie futbalových MS 2022 medzi Brazíliou a Argentínou prerušili už po siedmich minútach pre spor okolo porušenia pandemických opatrení, týkajúcich sa štvorice hráčov hostí. Zápas nedohrali a o jeho osude rozhodne Medzinárodná futbalová federácia (FIFA).

Chaos v šlágri Brazílie s Argentínou

"Na hraciu plochu prišlo niekoľko úradníkov a dostalo sa do konfliktu s hráčmi a členmi tímov," informovala agentúra AFP. Podľa agentúry AP odišli hráči Argentíny z ihriska a na sociálnej sieti reprezentácia informovala, že v stretnutí nebude pokračovať.

Strešná organizácia juhoamerického futbalu CONMEBOL neskôr v oficiálnom stanovisku uviedla, že zápas bol prerušený na základe rozhodnutia hlavného arbitra a o jeho osude rozhodne FIFA: "Rozhodca a delegát zápasu predložia správu disciplinárnej komisii FIFA, ktorá rozhodne o ďalších krokoch. Kvalifikácia MS je súťaž riadená FIFA a všetky rozhodnutia sú výlučne v jej právomoci."

Zásah úradníkov sprevádzaných políciou vyvolal spor týkajúci sa štvorice argentínskych hráčov z britských klubov - Emiliana Buendiu, Emiliana Martineza (obaja Aston Villa), Cristiana Romera a Giovaniho Lo Celsa (obaja Tottenham Hotspur). Romero, Lo Celso i Martinez nastúpili do zápasu v základnej zostave hostí.

Prečítajte si aj

Veľká pocta! Iker Casillas zostavil svoju TOP 11 z La Ligy, pred Courtoisa postavil Valjenta

Spomínaná štvorica uviedla podľa brazílskych úradov pri vstupe do krajiny nepravdivé informácie. Pre prichádzajúcich z Veľkej Británie, Indie a Juhoafrickej republiky platia špeciálne podmienky, okrem iného 14-dňová karanténa po príchode do krajiny. "Hráči, ktorí pricestovali z Caracasu do Guarulhosu deklarovali, že počas minulých dvoch týždňov sa nezdržovali ani v jednej z krajín, pre ktorú platia obmedzenia," citovala agentúra DPA vyhlásenie zdravotníckeho úradu Anvisa. Úrad má však k dispozícii informácie, podľa ktorých sa štvorica hráčov v danom období zdržiavala v Británii a neinformovala o tom. "Bolo nariadenie vyšetrovanie pre možné porušenie pandemických opatrení a ďalších paragrafov trestného poriadku," informovala vo vyhlásení Anvisa.

Podľa šéfa brazílskej zdravotníckej agentúry Antonia Barru Torresa čaká kvarteto argentínskych hráčov pokuta a deportácia z krajiny pre nedodržanie pandemických opatrení. Štvorici úrady nariadili ešte pred duelom karanténu, no hráči ju nerešpektovali a traja z nich napokon do zápasu nastúpili.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články