Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Sparta zápas jesene nezvládla, v Plzni nevystrelila na bránu

Futbalisti Sparty Praha sa na domáci duel so Slovanom Bratislava v skupinovej fáze Európskej ligy 2014/2015 naladili prehrou a slabým výkonom.
Zdroj: facebook.com
Zdieľajte:

V šlágri 13. kola Synot ligy prehrali zverenci trénera Vítězslava Lavičku na ihrisku vedúcej Plzne 0:2 a na lídra tabuľky strácajú už štyri body.

Sparta sklamala nielen výsledkovo, ale aj herne a za celý zápas nevyslala na slovenského brankára Matúša Kozáčika ani jednu strelu. Plzeň rozhodla o víťazstve už v prvej polhodine. V 12. minúte si na rohový kop slovenského stredopoliara Patrika Hrošovského vyskočil najvyššie Lukáš Hejda a hlavou otvoril skóre. O 11 minút neskôr zasadil "rudým" druhý úder Tomáš Hořava. Sparta sa už na nič nezmohla, navyše v nadstavenom čase zastavil Marek Matějovský nedovolene unikajúceho Stanislava Tecla a za zmarenie vyloženej šance dostal červenú kartu. "Ťahali sme za kratší koniec, Plzeň vyhrala zaslúžene. Teraz si musíme pozrieť, kde sme robili chyby a skúsime do konca jesene náskok Plzne stiahnuť," povedal pre sport.idnes.cz tréner Lavička.

Plzeň vyhrala šiesty zápas v rade a v tejto sezóne odchádzala z ihriska bez bodu len raz, keď 23. augusta prehrala na ihrisku Slavie Praha 0:1. "Som pyšný a hrdý na svoje mužstvo," povedal po víťazstve nad Spartou tréner Miroslav Koubek. Sparťania proti nabudenému súperovi pôsobili zlým dojmom. "Prišli sme s tým, že chceme bodovať, aby odstup nenarástol. Bohužiaľ, stalo sa. Je to pre nás komplikácia a varovanie, aby sme si jasne pomenovali chyby a prečo sme hrali zle,“ poznamenal Lavička po tretej prehre Sparty v sezóne. "Plzni zápas vyšiel, hrali naozaj dobre a my im k výkonu môžeme len pogratulovať. Náš výkon bol zlý," dodal pre sportovninoviny.cz stredopoliar Lukáš Vácha.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články