Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Akoby hral na diaľkové ovládanie, chvália Lobotku. Je základný pilier pri stavbe nového Neapola

NEAPOL - Lobotka umlčal kritikov a skeptikov! Hrá ako na diaľkové ovládanie, chvália ho v Taliansku
Zdroj: 39672
Zdieľajte:

Slovenský reprezentačný stredopoliar Stanislav Lobotka zažíva svoju renesanciu.

Lobotka umlčal kritikov

„Zdá sa, ako keby tréner Luciano Spalletti diaľkovo ovláda Stanislava Lobotku z lavičky,“ uviedol taliansky novinár Giovanni Frezzetti, expert na Neapol, ktorý píše pre calcionapoli1926.it.

„Lobotka ukazuje všetky svoje kvality, umlčal kritikov a skeptikov. Zdá sa, že Slovák je základným pilierom pri stavbe nového Neapola,“ dodal.

Na Lobotku išli chvály už počas letnej prípravy. Podľa talianskych médií schudol 6 kilogramov. Bol vo výbornej kondícii, v príprave pravidelne nastupoval v základnej zostave, bol oporou.

V úvodnom kole talianskej Serie A vyhral Neapol doma s Benátkami 2:0. Napriek tomu, že od 23. minúty hral bez vylúčeného Osimhena. Napriek tomu, že v 57. minúte Insigne nepremenil pokutový kop.

Špecializovaný portál Sofascore Lobotkovi udelil známku 7,2. Spomedzi stredopoliarov a útočníkov Neapola nedostal nikto lepšie hodnotenie. Po vylúčení mal obmedzený priestor ukázať naplno svoje kvality.

Lobotka vyhral v zápase všetky štyri osobné súboje, vyšiel mu jediný dribling, ktorý mal a 92 % úspešnosť prihrávok. Výborná vizitka slovenského stredopoliara.

Vlani sa trápil. Tréner Gennaro Gatusso mu neveril. Ani raz Lobotka neodohral celý zápas. Mal problémy s mandľami. Teraz vyzerá, že mu konečne svitá na lepšie časy.

Prečítajte si aj

Najväčší slovenský talent: Prvý gól dal brankárovi z akadémie Man Utd, deň mu chýbal k ligovému rekordu

Spalletti miluje Lobotku

Tréner Luciano Spalletti ho chcel už počas pôsobenia v Interi Miláno. Má rád behavých stredopoliarov, ktorí nabehajú pre tím veľa kilometrov. Lobotkovi verí a po dlhom čase Slovák odohral celé stretnutie.

„Spalletti miluje Lobotku. A ten vyzerá šťastnejší a pokojnejší. Mohol by odohrať skvelú sezónu,“ prognózuje Frezzetti.

Neapol zaplatil Celte Vigo za Lobotku okolo 21 miliónov eur. Zaradil sa do top 10 najdrahších nákupov v klubovej histórii talianskeho tímu. Pôvodne sa nezdalo, že to bola výhodná kúpa. No teraz sa začína karta obracať.

Vyťažiť zo stúpajúcej Lobotkovej formy by mohla aj slovenská reprezentácia, ktorú v septembri čakajú kvalifikačné zápasy o postup na MS 2022 v Katare.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: calcionapoli1926.it, Sofascore, futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články