Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Najväčší slovenský talent: Prvý gól dal brankárovi z akadémie Man Utd, deň mu chýbal k ligovému rekordu

MICHALOVCE - Hovoria o ňom ako o najväčšom slovenskom talente svojho veku. Začínal ako brankár, teraz strieľa góly z pozície útočníka. Siahal po ligovom rekorde a svoj prvý gól strelil gólmanovi z akadémie Manchesteru United!
Zdroj: 40175
Zdieľajte:

Deň mu chýbal k tomu, aby sa stal najmladším debutantom v slovenskej Fortuna lige.

Zoran Záhradník zažil svoj ligový debut v drese Michaloviec vo víťaznom domácom súboji proti Liptovskému Mikulášu (2:1). Krásny darček k 16. narodeninám, ktoré oslávil len pred dvoma dňami.

Začiatkom leta si otvoril seniorský strelecký účet v prípravnom stretnutí proti Trebišovu. Prekonal brankára Alexa Fojtíčka, ktorý pôsobil v akadémii slávneho Manchesteru United.

Zoran Záhradník bol v uplynulej sezóne so 14 presnými zásahmi druhým najlepším strelcom prvej ligy dorastu U16.

Prečítajte si aj

Vavro chce preč z Lazia: Ponuky z top európskych súťaží, tento klub mu vyvoláva 10-krát za deň

Najväčší talent svojej generácie

Tréner MFK Zemplín Michalovce Miroslav Nemec ho vidí ako najväčší slovenský talent svojej generácie.

„Momentálne ho vidím ako najväčší slovenský talent v jeho veku. Ako naloží so svojou kariérou, to záleží len na ňom. Dostal príležitosť vo viacerých prípravných zápasoch, pretože ho chceme postupne posúvať ďalej. Je to stále iba tínedžer, mladý chlapec. Pomaličky mu musíme dávkovať zápasové minutáže. V tréningoch sa javí výborne. Verím, že to zvládne hlavne v hlave. My sa budeme snažiť čo najlepšie ho pripraviť na mužský futbal," hovoril začiatkom leta tréner Nemec pre klubový web mfkzemplin.sk.

Talent mladého Záhradníka si všímajú ak skauti v zahraničí. Má za sebou skúšku v talianskej Spezii, v rámci ktorej nazbieral nenahraditeľné skúsenosti.

„Strávil som tam týždeň. Bola to super skúsenosť, pripravoval som sa vo výborných podmienkach. Dostal som sa tam cez svojho agenta. Zistil som, že sa tam hrá rýchlejší futbal a viac po stranách, než stredom,“ priblížil poznatky, ktoré nadobudol v Taliansku.

Zaujímavý je aj vývoj jeho pozície. Zoran Záhradník začínal ako brankár a sám teraz brankárov trápi ako útočník.

V útoku hrám iba posledné dva roky. Tam sa cítim najlepšie, a to hlavne preto, že môžem dávať góly. Práve strieľanie gólov je moja najobľúbenejšia činnosť na ihrisku. Mám talent na góly,“ verí si mladý útočník.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, mfkzemplin.sk

Diskusia

Podobné články