Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Potvrdené! Eriksen si už v Taliansku nezahrá

MILÁNO - Eriksen bude musieť opustiť Inter, v Taliansku si už viac nezahrá!
Zdroj: 39760
Zdieľajte:

Christian Eriksen nebude môcť pokračovať v drese Interu Miláno. V Serie A a celkovo v Taliansku si už nezahrá. Teda pokiaľ si nedá odobrať defibrilátor, ktorý mu operačne vložili pár dní po kolapse v stretnutí európskeho šampionátu proti Fínsku. Potvrdil to popredný taliansky vedecký odborník.

Implantovateľný kardioverterový defibrilátor bol operačne vložený Eriksenovi v kodanskej nemocnici, prístroj je určený na úpravu nepravidelného srdcového rytmu a jeho úlohou je predchádzať podobným kolapsom, aký Eriksen zažil na Euro.

Prečítajte si aj

10 najväčších prestupov, ktoré sa môžu udiať toto leto

Eriksen v Taliansku nebude môcť pokračovať, tvrdí odborník

Eriksen sa zatiaľ verejne nevyjadril, či sa plánuje vrátiť k profesionálnemu futbalu. Ak sa aj rozhodne pokračovať, bude tak musieť urobiť mimo Talianska. Pretože miestne pravidlá nedovoľujú hrať futbalistom s defibrilátorom.

Potvrdil to Francesco Braconaro, člen technického vedeckého výboru Talianskej futbalovej federácie.

„Christianovi Eriksenovi nemôže byť povolené hrať v Taliansku," hovoril Braconaro pre Radio Kiss Kiss.

„Ak má hráč defibrilátor odstránený, čím je potvrdené, že príčina je odstránená, tak potom môže hrať opäť za Inter," dodal odborník.

Eriksen má teda dve možnosti, ak chce pokračovať v kariére profesionálneho futbalistu: buď si dať odstrániť defibrilátor a pokračovať v Interi, no zároveň riskovať, že sa mu zopakuje podobný kolaps ako na Euro alebo odísť z talianskej Serie A.

Holanďan Daley Blind zažil rovnaký kolaps ako Eriksen, tiež mu operačne implantovali defibrilátor a normálne s ním nastupuje v drese Ajaxu Amsterdam v holandskej Eredivisie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Radio Kiss Kiss

Diskusia

Podobné články