Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bale sa rozhodol: A mnohí zostanú šokovaní!

MADRID - Gareth Bale prijal rozhodnutie! A mnohí z toho zostaní šokovaní
Zdroj: 39990
Zdieľajte:

Žiadne hosťovanie, koniec kariéry ani zámorská MLS!

Bale zostane posledný rok v Reale Madrid

Gareth Bale sa rozhodol a mnohých tým prekvapí. Chce naplniť posledný rok zmluvy s Realom Madrid a rozhodol sa vrátiť na štadión Santiaga Bernabeua.

Bale zvažoval, že budúcu sezónu bude pôsobiť v MLS, no napokon podľa ľudí z jeho okolia túto možnosť zavrhol. „V tejto sezóne zostáva v Reale Madrid," tvrdia presvedčivo zdroje španielskeho AS.

Jeho rodina zostala v Madride počas uplynulej sezóny, v ktorej hosťoval waleský krídelník v anglickom Tottenhame. Hoci ho trápili zranenia a veľa toho neodohral, dokázal streliť 16 gólov.

Po odchode trénera Zinedina Zidana z Madridu vidí Bale možnosť reštartovať kariéru v drese Realu. Realita je taká, že Bale sa teší na možnosť zabojovať od nuly o svoju šancu pod vedením staronového trénera Carla Ancelottiho.

Zidana považoval za hlavnú prekážku svojho neúspešného pôsobenia v Madride v posledných rokoch. Ancelotti po svojom nástupe do funkcie vyhlásil, že chce dať šancu každému ukázať svoje kvality a každý u neho začne od nuly. To povzbudilo Balea v jeho rozhodnutí skúsiť to v Reale Madrid.

Po vypršaní zmluvy odchod do MLS

Po skončení kontraktu v Madride zostáva pôsobenie v zámorskej MLS cieľom Garetha Balea, tvrdí AS s odvolaním sa na svoje zdroje.

Bale si chce za Wales zahrať na MS 2022 v Katare a verí, že v zámorí by sa dokázal udržiavať v potrebnej forme, no zároveň bez zbytočného tlaku, akému čelí v Európe.

K jeho rozhodnutiu zostať v Reale Madrid namiesto odchodu do MLS už toto leto prispela finančná situácia. Kluby v zámorskej lige vážne zasiahli efekty koronavírusovej pandémie a platy klesli zhruba o 50 %. Preto Bale, ktorý zarába v Madride gigantické peniaze, zostáva v Európe.

Prečítajte si aj

VIDEO S poriadnym pupkom, aj tak si show ukradol pre seba! Aha, ako Ronaldinho kúzlil v El Clásicu veteránov

Okrem toho, v MLS funguje prísny platový strop. Baleov súčasný plat v Madride je štvornásobne vyšší, ako najvyšší plat v MLS, ktorý poberá Chicharito Hernandez v Los Angeles Galaxy. Mexický útočník dostáva 9 miliónov eur v hrubom.

Každý klub MLS má možnosť uvoľniť troch hráčov mimo platového stropu a Gareth Bale by bol nepochybne jedným z nich. Napriek tomu v Amerike si ani zďaleka nepríde na také peniaze, ako v Európe.

Bale preto berie budúce pôsobenie v MLS skôr ako možnosť bez veľkého tlaku udržiavať sa v potrebnej forme na MS 2022 v Katare, zažiť s rodinou novú skúsenosť, spoznať nové prostredie a užívať si nové golfové ihriská.

Je to liga, ktorá rastie a neustále sa rozvíja. Je veľa hráčov, ktorí tam teraz chcú ísť. Určite by ma to zaujímalo. Navyše veľmi rád chodím na dovolenku do Los Angeles. Keď tam som, hrávam tam veľa golfu," priznal Gareth Bale v podcaste International Champions Cup.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: AS.com

Diskusia

Podobné články