Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Pre Slovan postup do skupinovej fázy európskej súťaže doslova povinnosťou

BRATISLAVA - Ak si Slovan tento rok nevybojuje miestenku v skupinovej časti europskej súťaže, bude to gigantické zlyhanie.
Zdroj: 39977
Zdieľajte:

Slovan Bratislava má tento rok doslova povinnosť prebojovať sa do skupinovej fázy niektorej z európskych súťaží.

Nielen z toho dôvodu, že slovenský majster má k dispozícii najvyšší rozpočet v klubovej histórii. Či preto, že na lavičku zasadol mimoriadne úspešný tréner Vladimír Weiss.

Ale belasým sa odkryla v pohárovej Európe zaujímavá cesta, ktorá by mala viesť až do skupiny.

V Lige majstrov to síce jednoduché nebude, nakoľko Slovan po postupe cez írsky Shamrock čaká nebezpečný švajčiarsky Young Boys Bern.

Pred obrovskou kvalitou tohto súpera upozornil aj útočník Ľubomír Tupta, ktorý pôsobil vo švajčiarskej lige v drese Sionu.

„Nebude to ľahké. Mal som možnosť zistiť, čo je Young Boys Bern za súper. Je to najlepšie švajčiarske mužstvo posledných rokov a bude to pre Slovan nesmierne náročné. Ozaj tvrdý oriešok," hovoril pre Denník Šport.

„Je to ozaj výborný súper. Na každom poste je skvelý hráč. Uvidíme, ako sa bude Bern prezentovať proti Slovanu. Už v minulom roku sa o úrovni Young Boys Bern presvedčil Bayer Leverkusen, ktorý nestačil na tohto súpera v šestnásťfinále Európskej ligy. Myslím si, že netreba nič dodávať."

Prečítajte si aj

Hviezda slovenskej ligy mieri do Dynama Kyjev

Postup Slovana do skupinovej fázy európskej súťaže vyzerá ako povinnosť

V prípade postupu by na Slovan čakal lepší z dvojice Cluj/Lincoln Red Imps. Ktokoľvek z nich by bol prijateľnejším súperom, než čaká na Slovan teraz.

Aj keby zverenci trénera Weissa prešli cez tretie predkolo, na ceste do skupinovej fázy LM by ich čakal ešte jeden náročný súper vo finále kvalifikácie.

Omnoho schodnejšie ale vyzerá cesta do Európskej ligy. Ak belasí vypadnú s YB Bern, budú hrať v treťom predkole kvalifikácie. V tom ich s najväčšou pravdepodobnosťou čaká Lincoln Red Imps z Gibraltáru.

Pre Slovan povinná jazda. Bez debaty. Zaváhať s takýmto súperom, to by bola športová tragédia.

A pred Weissovou družinou by už bola len jediná prekážka na ceste do skupinovej fázy Európskej ligy.

Ak by náhodou vo finále kvalifikácie EL Slovan prehral, dostal by sa priamo do skupinovej fázy novovzniknutej Európskej konferenčnej ligy.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, Denník Šport

Diskusia

Podobné články