Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Jendrišek o pomeroch v Nitre: Nadávky, vyhadzovali nás z bytov, spoluhráč musel hodinu pešo na tréning

NITRA - O pomeroch vo futbalovej Nitre sa toho popísalo už veľa. Šokujúce svedectvo prináša ex-kapitán Erik Jendrišek!
Zdroj: 39947
Zdieľajte:

Účastník MS 2010 Erik Jendrišek prišiel do Nitry s tým, že pomôže klubu a odovzdá skúsenosti mladším hráčom. No netušil, do čoho sa "namočil".

Nemeckí investori mu tvrdili, že sú majiteľmi klubu, čo neboli. A po ich odchode to pod Zoborom išlo opäť všetko dole vodou.

„Po odchode Nemcov v polovici marca nabrali veci rýchly spád, začali sa každodenné problémy so všetkým možným. Prestali chodiť výplaty, klub neplatil nájom za byty určené pre hráčov," odkrýval pozadie v Nitre Jendrišek v rozhovore pre šport.sk.

Spoluhráč nemal na benzín, na tréning musel hodinu pešo

Samotný bývalý reprezentant dostal poslednú výplatu za február. Roky pôsobil v zahraničí, má nejaké úspory, ktoré mu náročnú situáciu pomohli preklenúť. Ale mladší spoluhráči to pocítili podstatne tvrdšie.

„Je smutné, keď hráčovi Fortuna ligy povie mama, nech sa už postaví na vlastné nohy a nájde si robotu. Potom sa nečudujme, že nám okolité krajiny unikajú míľovými krokmi. Mnohí chalani mali šťastie, že sa o nich ešte starajú rodičia a nemusia si platiť bývanie alebo živiť rodinu. Zažil som, že spoluhráč nemal na benzín, tak prišiel na tréning peši z Klokočiny (mestská časť vzdialená takmer hodinu chôdze od štadióna)."

Prečítajte si aj

Odborník hodnotil Euro: Tieto dva tímy patria do praveku a čo Slováci?

Situácia v Nitre sa vyhrotila až natoľko, že hráčov vyhadzovali z bytov, nakoľko vedenie neplatilo za ich prenájmy.

„Každý deň mi zvonil telefón, že ich vyhadzujú z prenájmov a čo majú teraz robiť. Dennodenne sme v kabíne riešili veci, ktoré nemajú nič spoločné s futbalom a ktoré by ste nemali riešiť v žiadnom zamestnaní. Samozrejme, že problémy sa preniesli aj na ihrisko," opisoval Jendrišek ťažké chvíle.

Hráčov vyhadzovali z bytov

„Býval som v prenájme, ktorý mal platiť klub. Okrem môjho pobytu však neuhradil ani mesiace predtým a prakticky ma vyhodili. Respektíve, keď za mnou prišiel majiteľ bytu už štvrtýkrát a klub to stále ignoroval, zbalil som si veci a odovzdal mu kľúče. Bolo mi ho ľúto. Pred posledným zápasom proti Michalovciam som už dochádzal z Ružomberka.”

Erik Jendrišek sa po odchode z Nitry dohodol na pôsobení v AS Trenčín. Zostane tak hrávať vo Fortuna lige. Poslednú kvapku z pohára horkosti v Nitre si vypil, keď sa išiel dohodnúť na ukončení spolupráce.

„Bola to najhoršia skúsenosť v kariére. Osobne som sa prišiel dohodnúť na ukončení spolupráce, nech sa aspoň v rámci normy rozlúčime ako ľudia. Namiesto toho som od generálneho manažéra Martina Peška schytal spŕšku nadávok najhrubšieho zrna a vyhodili ma zo štadióna. Preskákal som už všeličo, no z tohto som bol v šoku pár dní," dodáva.

Snáď sa už v Trenčíne bude môcť plne koncentrovať len na svoje výkony a predvedie naplno svoje futbalové umenie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články