Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Odborník hodnotil Euro: Tieto dva tímy patria do praveku a čo Slováci?

BRATISLAVA - Český odborník zhodnotil Euro. Dva tímy podľa neho patria do praveku a čo hovorí na Slovákov?
Zdroj: 39823
Zdieľajte:

Je za nami futbalové Euro 2020, šampiónmi sa po penaltovej finálovej dráme stalo Taliansko.

Verner Lička, prezident Únie českých futbalových trénerov, sa vrátil k turnaju a zhodnotil ho pre isport.cz.

„Z pohľadu trénera, ktorý chce ísť do hĺbky, by som turnaj ohodnotil na stupnici od jedna do desať takmer desiatkou,“ pochválil kvalitu šampionátu odborník.

Podľa jeho analýzy takmer všetci účastníci Eura ukázali, že dokážu plniť základné aspekty nevyhnutné pre úspech v modernom futbale.

„Ide najmä o zakladanie útoku od vlastnej bránky pod tlakom. Kto takéto niečo nezvláda, nech na takýto turnaj ani nechodí. Ďalej ide o prechod do útoku, o správnu reakciu pri zisku i strate lopty, vysoký presing, správne vysoké, stredné i nízke postavenie."

Prečítajte si aj

Hazardova letná diéta? Pupok hviezdy Arsenalu baví internet

Rusi a Turci patria do futbalového praveku, Slováci majú na viac

Nelichotivo v jeho hodnotení obstáli dva tímy.

„Do futbalového praveku patrili Turecko a Rusko. U Rusov ma to prekvapilo viac. Po ich domácich majstrovstvách sveta som si totiž myslel, že sú na vzostupe."

Lička sa pri svojom hodnotení európskeho šampionátu zmienil aj o Slovákoch. Podľa jeho názoru má tím Štefana Tarkoviča väčší potenciál, aký ukázal na turnaji.

„Myslím si, že väčší potenciál majú Poliaci a Slováci. Takú tú bežnú úžitkovú techniku ovláda každý. Ale ukázať ju vo väčšej intenzite na posledných tridsiatich metroch, to je už o inom. Tam sú nároky vyššie."

Česi ukázali na turnaji výborné výkony a postup do štvrťfinále možno hodnotiť veľmi pozitívne. V boji o semifinále stroskotali na Dánsku.

„S definitívnou platnosťou sa zastavil český výťah na ceste nadol. Získali sme si rešpekt. A stúpame, hoci pomaly,“ myslí si Lička.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: isport.cz

Diskusia

Podobné články