Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Griezmann ochotný opustiť Barcelonu: Ale len za tejto jednej podmienky!

BARCELONA - Griezmann privolí na odchod z Barcelony, no len za tejto podmienky!
Zdroj: 38713
Zdieľajte:

Antoine Griezmann prikývne na odchod z Barcelony len za podmienky, že to bude do konkurencieschopného tímu. Spomína sa možná výmena do Atlética Madrid za Saúla.

Griezmann ochotný odísť z Barcelony, má jednu podmienku

Podľa katalánskeho denníka La Vanguardia "Griezmann nezatvoril dvere pred odchodom z Katalánska toto leto" a zváži svoje možnosti, ak ho prezident klubu Joan Laporta a tréner Ronald Koeman budú považovať za nadbytočného.

Francúzsky útočník je jedným z kandidátov, ktorých môže vedenie Barcelony považovať za "obetných baránkov", ktorí môžu pomôcť zmierniť nepriaznivú finančnú situáciu Blaugranas a pomôcť znížiť platové náklady.

Prečítajte si aj

Bonucci sa po tomto horúcom odkaze od manželky bude ponáhľať zaručene domov

Barcelona potrebuje znížiť platové náklady natoľko, aby splnila limit nariadený La Ligou. Je to jeden z kameňov úrazu, prečo ešte stále nepodpísal nový kontrakt kapitán Lionel Messi.

Medzi hráčmi, ktorí sú v Barcelone na predaj, sa okrem Griezmanna spomínajú aj Coutinho, Umtiti a Pjanič.

Barcelona potrebuje uvoľniť priestor pre nové posily Memphisa Depaya, Erica Garciu, Emersona a Sergia Aguera.

Aj keď málokto v Barcelone spochybňuje hernú kvalitu Griezmanna, v klube majú pocit, že vďaka jeho hernému štýlu, jeho platu a príchodu útočníkov Aguera a Depaya je Francúz hlavným kandidátom na odchod.

Podľa La Vanguardia je ochotný Griezmann prikývnuť na svoj odchod z Nou Campu, no len za podmienky, že bude predaný do konkurencieschopného klubu. Zostávajú mu ešte tri roky platného kontraktu.

O Griezmanna sa údajne zaujímal anglický Manchester City, ktorý hľadá nového útočníka. Záujem mal aj o Harryho Kanea, no ako vyhlásil tréner Pep Guardiola, vedenie Tottenhamu má privysoké finančné požiadavky.

Mundo Deportivo informuje, že v hre je potenciálna výmena Griezmanna do Atlética Madrid, kde v minulosti zažil svoju najslávnejšiu éru, za Saúla. Ten stratil svoju pozíciu v klube a v uplynulej sezóne hral menej, než ako by chcel. O Španiela sa zaujíma aj Manchester United.

Hoci ľudia v Barcelone zodpovední za prestupy dostali zelenú na príchod Saúla, je nepravdepodobné, že sa to uskutoční toto leto. Nakoľko jeho trhová hodnota je 60-80 miliónov eur a vzhľadom k jeho platovým požiadavkam by to nebolo príliš optimálne riešenie pre klubovú pokladnicu Kataláncov.

Griezmann je aktuálne na dovolenke, oddychuje po Euro 2020 a náročnej sezóne. Po návrate sa bude musieť rozhodnúť o svojej budúcnosti. Zostane v Barcelone a pri nabitej konkurencii bude riskovať, že bude len vysedávať na lavičke? Alebo sa vráti k Simeonemu do Atlética? Či vyskúša novú výzvu v podobe Talianska alebo Anglicka, kde je o jeho služby nemalý záujem?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: La Vanguardia

Diskusia

Podobné články