Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Lewandowski vysvetlil, čo Poľsko spravilo lepšie proti Španielsku než v zápase so SR

SEVILLA - Čo podľa Lewandowského Poliaci zmenili a zlepšili oproti zápasu so Slovenskom a priviedlo ich to k úspechu so Španielskom?
Zdroj: 39803
Zdieľajte:

Poľsku sa podarilo šokovať, keď v sobotňajšom zápase na Euro 2020 uhralo cenný bod po remíze 1:1 so Španielskom v Seville.

Po úvodnom polčase prehrávali Poliaci po góle Alvara Moratu. V 54. minúte ale ich najväčšia hviezda Robert Lewandowski vyrovnal.

Kľúčový moment prišiel o štyri minúty neskôr. Gerard Moreno si postavil loptu na biely bod, no penaltu nepremenil.

Španieli tak zaváhali aj v druhom zápase na turnaji a na prvú výhru stále čakajú. Pred sebou už majú len súboj so Slovenskom. Na konte majú dva body a sú tretí v skupine.

Poliaci získali prvý bod na turnaji, pred sebou majú zápas so Švédskom a potrebujú vyhrať, ak chcú pomýšľať na postup.

Slovensku by na postup stačil aj bod. Za určitých okolností ale zverenci Štefana Tarkoviča môžu prejsť do osemfinále aj po prípadnej prehre, ak sa zmestia medzi najlepšie tímy z tretích miest.

Prečítajte si aj

Borbély bez servítky: Títo štyria Slováci hrali proti Švédom podpriemerne!

Lewandowski prezradil, čo Poliaci zvládli lepšie ako proti Slovensku

Poľská hviezda a autor jediného gólu svojho tímu proti Španielom Robert Lewandowski prezradil, čo podľa neho Poliaci zlepšili oproti zápasu so Slovenskom a priviedlo ich to k úspechu.

„Hrali sme dobre. Spravili sme niekoľko chýb v obrane aj útoku. Ale vo všeobecnosti sme vyzerali oveľa lepšie ako v zápase so Slovenskom," cituje poľského kanoniera oficiálny web UEFA.

„Prečo? Myslím si, že v prvom zápase sme chceli hrať pekný futbal a veľa útočiť. Zamerali sme sa na to a zabudli na ďalšie aspekty hry," tvrdí hviezda Bayernu Mníchov.

„Vedeli sme, že v zápase so Španielskom budeme musieť veľa brániť a zvládli sme to dobre. Náš plán fungoval," dodal jeden z najlepších svetových útočníkov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: UEFA.com

Diskusia

Podobné články