Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Otcovi fínskeho hráča predpovedajú mesiac života: Svojho syna chce sledovať naživo na EURO

HELSINKI - Posledný životný zážitok? Otec fínskeho futbalistu zomiera, dávajú mu mesiac života. Chce sledovať syna naživo na EURO!
Zdroj: 39724
Zdieľajte:

Fínsky brankár Essa Joronen bude môcť na blížiacom sa EURO 2020 naposledy potešiť svojho otca.

Timo Joronen väčšinu svojho života pracoval ako učiteľ a bol tiež trénerom atletiky. Asi pred tri a pol rokom mu odstránili viečko, potom odišiel do Kodane, kde jeho syn hrával za rovnomenný klub. Tam Timovi zavolal lekár a dozvedel sa, že má melanóm.

Prečítajte si aj

PSG získalo dve obrovské posily! Najlepší brankársky tandem sveta?

S chorobou bojoval dlho, teraz však lekári predpokladajú, že mu zostávajú asi štyri týždne života. Okrem melanómu utrpel Joronen starší mozgový infarkt, po ktorom mu ochrnula jedna ruka a jeho reč sa stala menej zreteľnou.

Aj keď som odmietol prijať, že jedným z možných následkov bude smrť, môj život bol peklo. Keď som to prijal, veci sa uľahčili. Stále mám čas vidieť Essu. Chalanom prajem všetko najlepšie do nadchádzajúceho turnaja,” uviedol Timo pre fínsky Ilta-Sanomat.

Joronen starší sa zúčastní osobne prvého zápasu fínskej reprezentácie na EURO 2020, v ktorom nastúpi proti Dánsku. Stretnutie sa uskutoční v Kodani 12. júna. Okrem Dánov sa v skupinovej fáze stretnú Fíni s Ruskom a Belgickom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Ilta-Sanomat

Diskusia

Podobné články