Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Odhalené! Takýto bude Messiho plat podľa novej zmluvy s Barcelonou

BARCELONA - Takýto bude mať Messi plat podľa novej zmluvy s Barcelonou!
Zdroj: 39180
Zdieľajte:

Lionel Messi zostane v FC Barcelona. Jeho plat podľa nového kontraktu bude 60 miliónov eur ročne. Informuje o tom portál Sport.es.

Messi bude zarábať o tretinu menej ako doteraz

Spomínaný plat bude počas prvých štyroch rokov trvania jeho kontraktu. Prvé dva roky z toho bude hrať za Kataláncov. Nasledujúce dva roky bude pôsobiť v Beckhamovom tíme Inter Miami a bude plniť rolu ambasádora Barcelony.

Kontrakt má celkovú dĺžku desať rokov. Po spomínaných štyroch hráčskych garantuje ďalších šesť rokov v klubových štruktúrach FC Barcelona. Plat, ktorý bude v tejto fáze kariéry poberať, nebol zverejnený.

Prečítajte si aj

Škrtel by v nominácii Slovenska na EURO spravil 3 zmeny: Prečo by Lobotku nechal doma a zobral Rusnáka?

FC Barcelona nie je v najlepšej finančnej situácii. Kapitán tímu súhlasil so znížením platu. Podľa končiaceho kontraktu poberal ročne 90 miliónov eur pred zdanením.

33-ročný Argentínčan strávil celú kariéru v Barcelone a štyrikrát klub priviedol k titulu v Lige majstrov.

Jeho budúcnosť bola dlho neistá, odísť chcel už pred začiatkom uplynulej sezóny. Nahnevalo ho, ako vedenie pristúpilo k jeho kamarátovi Luisovi Suárezovi, ktorého nechalo odísť do konkurenčného Atlética Madrid s ktorým napokon vyhral v La Lige titul.

Messi súhlasil so zotrvaním na Nou Campe aj napriek zníženiu platu, no jeho požiadavkou bolo posilniť tím natoľko, aby mal šancu získavať trofeje.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Sport.es

Diskusia

Podobné články