Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zostáva alebo odchádza? Messiho budúcnosť v Barcelone po posledných vyjadreniach jasná

BARCELONA - Budúcnosť Messiho jednou z tém futbalového leta. Zostáva v Barcelone alebo odchádza? Po posledných vyjadreniach je to jasné!
Zdroj: 39495
Zdieľajte:

Prezident FC Barcelona Joan Laporta nestráca čas. V uplynulých hodinách oznámil podpis Erica Garciu. Krátko predtým informoval o angažovaní Sergia Aguera.

To zďaleka nie je všetko. V najbližších dňoch Barcelona oficiálne oznámi podpísanie Giorginia Wijnalduma. Katalánci vyslali svoj lekársky tím do kempu holandskej reprezentácie, aby sa ex-hviezda Liverpoolu mohla podrobiť vstupnej lekárskej prehliadke.

Messi chce zostať v Barcelone

Posilniť káder, aby bol konkurencieschopnejší a kvalitnejší. To bola základná podmienka kapitána Lionela Messiho pri rozhodovaní o svojej budúcnosti. Končí mu zmluva a stále nepadol definitívny verdikt, či na Nou Campe zostáva alebo odchádza.

Viac svetla dávajú posledné vyjadrenia prezidenta Joana Laportu, ktorý v podstate potvrdil, že Argentínčan chce zostať v Barcelone.

„Predĺženie Messiho nie je závislé od auditu. Vedieme rozhovory s agentmi Lea a vyvíjajú sa dobre. Dúfame, že progres bude pokračovať. Nie je to hotové, ale vieme, že Leo chce zostať. Výsledky auditu na daný rok už máme viac-menej pod kontrolou," cituje Laportu špecialista na FC Barcelonu Reshad Rahman na sociálnej sieti twitter.

„Čo sa stane s Messim nie je otázkou peňazí. Ale otázkou budúcnosti a športu. Chce pokračovať v tejto myšlienke, pretože chce tím, ktorý môže vyhrávať ligové tituly, Ligu majstrov a to v dohľadnej budúcnosti."

Laporta dodal, že klub pracuje na angažovaní ďalších posíl a budúci týždeň bude informovať o ďalších nových akvizíciách. Je zrejmé, že z Nou Campu bude musieť niekoľko hráčov aj odísť. V tomto článku sa dočítate, ktorí hráči sú najviac v ohrození.

Prečítajte si aj

Návrat trénerského esa? Toto je najhorúcejší adept na kouča Realu Madrid

„Všetko bolo naplánované, budete mať novinky. Prichádzajú nové posily, budú musieť byť aj odchody. Musíme vyvážiť káder v prvom tíme. Uvidíte naše rozhodnutia," hovoril Laporta.

Koeman pravdepodobnejšie zostane, ako odíde

Prezident Barcelony sa vyjadril aj k situácii s trénerom Ronaldom Koemanom, ktorý má ešte rok platnú zmluvu. Pomohol Barcelone získať trofej v Copa del Rey a úspešne zabudoval niekoľkých mladých hráčov do zostavy prvého tímu. Rozhodnutie o jeho budúcnosti zatiaľ nepadlo.

„Je to jedna z otázok, na ktoré nemôžem plnohodnotne odpovedať. Ale rozhovory sa vyvíjajú dobre. Toto obdobie reflexie prebehlo dobre. Vidím viac šancí, že zostane, ako že odíde," vyhlásil Laporta.

Zotrvaním Koemana podmieňuje údajne svoj príchod do Barcelony holandský útočník Memphis Depay, ktorého už Katalánci chceli získať pred štartom uplynulej sezóny.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: twitter Reshad Rahman

Diskusia

Podobné články