Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zidane prehovoril: TOTO je dôvod, pre ktorý som odišiel z Realu Madrid!

MADRID - Zidane exkluzívne pre španielsky AS prehovoril: Pre toto som odišiel z Realu Madrid!
Zdroj: 39483
Zdieľajte:

Zinedine Zidane minulý týždeň rezignoval na pozíciu hlavného trénera Realu Madrid. V otvorenom liste, ktorý exkluzívne publikoval španielsky AS, prezradil dôvody svojho rozhodnutia.

Zidane v otvorenom liste zverejnil dôvody odchodu z Realu Madrid

Teraz som sa rozhodol odísť a chcem vysvetliť dôvody. Odchádzam, ale neskáčem cez palubu, ani ma neprestalo baviť trénovať. V máji 2018 som odišiel, pretože po dva a pol roku, pri toľkých víťazstvách a toľkých trofejach, som cítil, že tím potrebuje nový prístup, aby sa udržal na najvyššej úrovni. Momentálne je všetko inak," písal Zidane.

Odchádzam, pretože cítim, že klub už nemá vieru vo mňa, ktorú potrebujem, ani podporu v budovaní niečoho zo strednodobého alebo dlhodobého hľadiska. Rozumiem futbalu a poznám požiadavky klubu, akým je Real Madrid. Viem, že keď nevyhráš, musíš odísť. Ale vďaka tomu sa zabudlo na veľmi dôležitú vec, zabudlo sa na všetko, čo som každodenne vybudoval, čo som priniesol do vzťahov s hráčmi, so 150 ľuďmi, ktorí pracujú s tímom a okolo neho," pokračoval francúzsky tréner.

„Som rodený víťaz a bol som tu, aby som vyhral trofeje, ale ešte dôležitejšie ako toto sú ľudia, ich pocity, život samotný a mám pocit, že tieto veci neboli zohľadnené, že došlo k nepochopeniu toho, že tieto veci tiež udržiavajú dynamiku veľkého klubu v chode. Do istej miery mi to dokonca vyčítali," priznáva Zidane v otvorenom liste.

Prečítajte si aj

VIDEO Ani polonahé tanečnice ho nezaujímali! Ballack v klube na Ibize zanietene sledoval finále LM na mobile

Chcem, aby tam bol rešpekt k tomu, čo sme spolu dosiahli. Bol by som rád, keby sa môj vzťah s klubom a prezidentom za posledných pár mesiacov trochu líšil od vzťahov s ostatnými trénermi. Samozrejme som nežiadal o privilégiá, iba o trochu viac rešpektu."

„V dnešnej dobe je život trénera vo veľkoklube dve sezóny, niečo viac. Aby to trvalo dlhšie, ľudské vzťahy sú nevyhnutné, sú dôležitejšie ako peniaze, dôležitejšie ako sláva, dôležitejšie ako všetko. Je potrebné ich budovať."

„Preto ma tak zranilo, keď som po prehre v tlači čítal, že by ma vyhodili, keby som nevyhral ďalší zápas. Poškodilo ma to aj celý tím, pretože tieto zámerne uniknuté správy do médií negatívne ovplyvnili tím, vytvorili pochybnosti a nedorozumenia."

„Našťastie som mal týchto úžasných chlapcov, ktorí boli so mnou na smrť. Keď sa veci stali škaredými, zachránili ma nádhernými víťazstvami. Pretože verili vo mňa a vedeli, že v nich verím ja. Samozrejme, že nie som najlepší tréner na svete, ale dokážem dať každému, či už je to hráč, člen trénerského tímu alebo akýkoľvek zamestnanec, potrebnú silu a sebadôveru pre svoju prácu. Viem dobre, čo tím potrebuje."

Počas uplynulého týždňa skončilo niekoľko trénerov na lavičkách európskych veľkoklubov. Okrem Zidana v Reale Madrid skončil aj Antonio Conte na lavičke Interu Miláno či Andrea Pirlo v Juventuse Turín. V ohrození je aj budúcnosť Ronalda Koemana v Barcelone.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: AS.com

Diskusia

Podobné články