Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Na toto sa len tak nezabudne! Dôležitú výhru VYCHYTAL záložník, ktorý hral na dvoch MS

BUENOS AIRES - Neuveriteľný hrdinský výkon, ktorý sa zapíše do dejín futbalu! Covid vyradil 20 hráčov, dôležitú výhru VYCHYTAL po skvelom výkone záložník, ktorý hral na dvoch MS
Zdroj: 39506
Zdieľajte:

Neuveriteľný príbeh, ktorý vznikol v tejto Covidovej ére a nezmazateľne sa zapíše do dejín svetového futbalu!

Záložník vychytal pre River Plate dôležitú výhru

Enzo Perez je jeho ústrednou postavou. 35-ročný záložník, ktorý sa predstavil v drese Argentíny na dvoch MS, zahral si aj vo finále proti Nemecku. Hrával za Benficu či Valenciu.

River Plate prišiel o 20 hráčov. Vyradil ich Covid. Pred dôležitým zápasom skupinovej fázy Copa Libertadores, juhoamerickej obdobe Ligy majstrov, nie práve najlepšia situácia.

Pred súbojom s kolumbijským Santa Fe chýbali River Plate všetci štyria brankári. Tím ledva nazbieral jedenásť zdravých hráčov, aby mohol vôbec do zápasu nastúpiť.

Enzo Perez mal svalové problémy a v zálohe by to neubehal. Tak padlo rozhodnutie, že pôjde do bránky. A čuduj sa svete! Stal sa hrdinom stretnutia - mal leví podiel na víťazstve 2:1. Mal štyri úspešné zásahy, inkasoval len raz.

Prečítajte si aj

Najlepšia jedenástka zložená z prestupov v tejto sezóne

„Pripravoval som sa s trénerom brankárov, mal som mnoho otázok a počúval som jeho rady. Musím povedať, že som párkrát v priebehu zápasu stratil orientáciu, ale vždy som sa riadil podľa penaltového bodu," hovoril šťastný Perez pre ESPN.

River Plate nastúpil s neskúsenými mladíkmi a stredopoliarom v bránke. Možno ich súper podcenil, no po šiestich minútach išiel River do dvojgólového vedenia.

River Plate sa následne stiahol, bránil dvojgólový náskok, nemohol ani striedať pretože mal prázdnu lavičku. No podarilo sa mu doslova nemožné - zvíťaziť. Enzo Perez sa stal zaslúžene hráčom zápasu!

„Vôbec neviem odhadnúť, kam sa takýto zápas v histórii klubu zaradí. Zažili sme niečo, čo nikto pred nami. Nie je predsa normálne hrať v takýchto podmienkach," rozplýval sa tréner Riveru Marcelo Gallardo.

River Plate doplatil na to, že pred sezónou nevyužil možnosť rozšíriť svoju pohárovú súpisku na 50 mien, zapísal zvyčajných 32 hráčov. Navyše CONMEBOL zamietol požiadavku o dodatočné zapísanie dvoch brankárov. A tak musel do bránky záložník Perez.

„Ukázali sme veľké srdce a aký sme tím. Pristúpil k tomu s neskutočnou gurážou," pochválil Gallardo svojho hrdinu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: ESPN

Diskusia

Podobné články