Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Najlepšia jedenástka zložená z prestupov v tejto sezóne

BRATISLAVA - Takto by v tejto sezóne mohla vyzerať najlepšia základná jedenástka zložená z prestupov
Zdroj: 39470
Zdieľajte:

BRÁNA

Edouard Mendy (24 miliónov eur, Chelsea)

The Blues odstavili trápiaceho sa Kepu na druhú koľaj a priviedli z Rennes Mendyho. Správna voľba. Stal sa jasnou jednotkou a aj vďaka jeho výkonom je Chelsea vo finále Ligy majstrov.

OBRANA

Achraf Hakimi (45 miliónov eur, Inter Miláno)

Conteho stávka na istotu. Verzia Hakimiho 2.0 oproti pôsobeniu v Dortmunde. Neskutočne podporoval ofenzívu. Vyzrel a zlepšil sa v defenzívnom aspekte. Jeden z kľúčov Interu k Scudettu.

Rúben Dias (68 miliónov eur, Man City)

Možno úplne najlepší podpis tejto sezóny. Man City síce muselo poriadne zaplatiť Benfice, no vytvoril skvelý pár so Stonesom, ktorého hra išla tiež nahor. Príchodom Diasa vyriešil Guardiola defenzívnu slabinu.

Wesley Fofana (35 miliónov eur, Leicester)

Dvadsaťročný Francúz hrá veľmi vyspelo na svoj vek. "Líškam" pomohol k zisku FA Cupu. Budúcnosť má pred sebou.

STREDOVÁ FORMÁCIA

Pierre-Emile Hojbjerg (16,6 milióna eur, Tottenham)

Prišiel na výslovnú žiadosť Mourinha. Podával ešte lepšie výkony, ako v drese Southamptonu. Výhodná cena. Je pripravený postúpiť o ďalší krok vpred a stať sa lídrom.

Pedri (20 miliónov eur, FC Barcelona)

Málokto by si pomyslel, že chlapec z Kanárskych ostrovov vo svojej prvej sezóne odohrá takmer 50 zápasov za Barcelonu. 18-ročný mladík priniesol svieži vietor na Nou Camp. Vytvoril zaujímavé spojenie s Messim. Sezóna snov, ktorá možno vyvrcholí účasťou na EURO.

Jude Bellingham (23 miliónov eur, Dortmund)

Má iba 17, no hral ako skúsený veterán. Ukazoval na trávniku školu futbalu. Borussia má vďaka nemu, Sanchovi a Haalandovi nesmierny potenciál.

Prečítajte si aj

Mbappé určil dve podmienky na zotrvanie v PSG

Diogo Jota (44,7 milióna eur, FC Liverpool)

Na Anfielde sa trafili do čierneho. Portugalská hviezda prišla z Wolves a okamžite sa stal platným hráčom The Reds. Deväť gólov v 18 zápasoch Premier League pred zranením kolena - famózna vizitka.

André Silva (3 milióny eur, Frankfurt)

Ďalší portugalský ofenzívny klenot. Popri Lewandowskom a Haalandovi bol jediný, kto z ich tieňa dokázal vystúpiť v Bundeslige. Strelil 27 gólov a jeho nákup z Milána bol extrémne výhodný. Pobijú sa o neho zvučné kluby a Eintracht na jeho predaji poriadne zarobí.

ÚTOK

Luis Suárez (7 miliónov eur, Atlético Madrid)

Pre Koemana bol pristarý (má 34 rokov). V Atléticu dokazuje opak. Nastrieľal 20 gólov a stal sa hlavným tromfom Simeoneho. Ťahá Colchoneros k titulu v La Lige a jeho príchod sa javí ako krádež. Satisfakcia.

Burak Yilmaz (zadarmo, Lille)

V zrelom futbalovom veku (35 rokov) hrá fantastickú sezónu. V Besiktasi skončil a do Lille prišiel ako voľný hráč. Svoju prvú skúsenosť mimo Turecka môže hodnotiť len pozitívne. Nastrieľal 15 gólov a aj vďaka jeho forme Lille siaha po titule v Ligue 1.

Rozostavenie

Mendy - Achraf Hakimi, Rúben Dias, Fofana - Hojbjerg - Pedri, Bellingham - André Silva, Diogo Jota - Yilmaz, Luis Suárez

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články