Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Veľký tresk v Barcelone! Pôžička POL MILIARDY eur a Laporta avizuje veľké zmeny

BARCELONA - V Barcelone sa idú diať veľké veci!
Zdroj: 39495
Zdieľajte:

Pôžička pol miliardy eur

FC Barcelona získala pôžičku vo výške 500 miliónov eur od jednej z najuznávanejších investičných bánk na svete - americkej Goldman Sachs. Uvádza sa, že časť prostriedkov bude použitá na úhradu nedoplatkov na mzdách futbalistom. Informuje o tom Marca.

Barcelona si vzala pôžičku, pričom mala mať na pamäti situáciu, v ktorej bude budúca sezóna podobná tej súčasnej - teda pravdepodobne bez fanúšikov na tribúnach, čo pripravuje klub o značnú časť ziskov. Získané prostriedky sa však žiadnym spôsobom nepoužijú na rekonštrukciu Camp Nou.

Uvádza sa, že podmienky ponúkané spoločnosťou Goldman Sachs sa ukázali byť oveľa priaznivejšie ako podmienky akýchkoľvek iných bánk. Predtým Barcelona zverejnila výročnú finančnú správu, podľa ktorej krátkodobý dlh katalánskeho klubu predstavoval zhruba 730 miliónov eur a celková výška dlhu Blaugranas dosiahla takmer 1,2 miliardy eur.

Laporta avizuje veľké zmeny

Prezident klubu Joan Laporta naznačil veľké zmeny, ktoré má klub pred sebou.

„Kruh sa uzatvára a pracujeme na procese obnovy," hovoril funkcionár pre Diario Sport.

Prečítajte si aj

VIDEO O tomto sa dlho bude hovoriť! Foden neuveriteľné 50-metrové sólo zakončil gólom

„Od budúceho týždňa budete vidieť niekoľko rozhodnutí, ktoré museli byť prijaté. Musíme tvrdo pracovať na tom, aby sme vybudovali konkurencieschopný tím, ktorý dokáže vyhrávať tituly v lige aj Lige majstrov."

„Keď hovorím o konci cyklu alebo o rekonštrukčných prácach, je to preto, lebo verím, že je potrebné to urobiť. Vyhrali sme Copa del Rey, na čo sme pyšní, ale predčasne sme skončili v Lige majstrov a z môjho pohľadu sme nepochopiteľne stratili La Ligu."

Tréner Ronald Koeman má podľa niektorých zdrojov skončiť. V ohrození je aj budúcnosť niektorých hviezd Barcelony. Stále nie je jasné, či sa kapitán Lionel Messi dohodne s klubom na pokračovaní spolupráce.

FC Barcelona má vyhliadnuté letné posily, sústrediť sa chce najmä na voľných hráčov. S príchodom na Nou Camp sú spájaní Eric Garcia, Memphis Depay či Sergio Aguero.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Diario Sport, Marca

Diskusia

Podobné články