Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ani nemali hrať, hráči museli do roboty: Liptovský Mikuláš prvýkrát v histórii postúpil do Fortuna ligy!

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Neuveriteľný príbeh! A krásny dôkaz, že v športe to nie je len o peniazoch
Zdroj: 39459
Zdieľajte:

Liptovský Mikuláš v záverečnom zápase sezóny vyhral v Púchove 2:0 a ovládol druhú ligu. Vybojoval si prvýkrát v histórii premiérový postup do Fortuna ligy. Na Liptove sa oslavuje. Fanúšikovia aj hráči sa môžu tešiť na atraktívne súboje so Slovanom či liptovské derby proti Ružomberku.

Postup je o to sladší, že pre finančné ťažkosti sa klub ani nemal prihlásiť do tejto sezóny. Hráči museli pristúpiť na zníženie odmien a väčšina z nich musela popri futbale pracovať v civilnom zamestnaní.

„Emócie sú obrovské. Prežívame neskutočné a neopísateľné pocity. Stretla sa fantastická partia, ktorá spravila veľký výsledok, na ktorý nezabudneme do konca života. Náš úspech by som prirovnal k Leicesteru, keď vyhral Premier League. Nik to od nás nečakal, pretože funguje mimoriadne skromne," vyhlásil šťastný kapitán Liptákov Richard Bartoš, ktorého cituje portál sportnet.sme.sk.

„Nemali sme také ambície, no dokázali sme, čo sa v dnešnom športe takmer nestáva. Ukázali sme, že peniaze nie sú všetko a dá sa o najlepšom rozhodnúť na ihrisku. Niekedy mám pocit, že v športe je všetko naprogramované a víťazstvá sa kupujú. Náš úspech sa cení preto o to viac," dodal futbalista, ktorý okrem športovej kariéry pracuje ako mäsiar.

Prečítajte si aj

PSG pripravuje plán v prípade odchodu Mbappého: Dve obrovské hviezdy ako alternatíva!

Napriek nepriaznivej finančnej situácii sa Liptovský Mikuláš pravdepodobne predstaví v budúcej sezóne Fortuna ligy.

„Prísľub od vedenia klubu bol, že ak si to chlapci vybojujú na ihrisku, spravia všetko preto, aby sme boli ligoví. Verím, že to slovo dodržia a o dva mesiace budeme vo Fortuna lige,“ uviedol tréner Marek Petruš pre futbalnet.tv.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: sportnet.sme.sk, futbalnet.tv

Diskusia

Podobné články