Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Koniec Guľu? Ešte nie je top trénerom, príliš bazíroval na vlastných predstavách, píšu v Česku

PLZEŇ - V Česku hodnotia koniec Guľu v Plzni. Ešte nie je top trénerom, bolo to pre neho priveľké sústo a tvrdohlavo lipol na svojich predstavách
Zdroj: 39407
Zdieľajte:

O jeho konci na lavičke Plzne sa špekulovalo už dlhšie. Adrián Guľa napokon skončil po potupnej domácej remíze s Příbramom 3:3. Plzeň stráca na Európsku ligu štyri body. Na Slovácko má zápas k dobru.

Guľa ešte nie je top trénerom, píšu v Česku

„Prečo neuspel? Pretože ešte nie je top trénerom. Ukázalo sa, že Plzeň bola pre Guľu veľkým sústom," analyzuje koniec slovenského trénera Radek Špryňar z iSport.cz.

„Výsadou najlepších z najlepších je umenie meniť sám seba. Samozrejme, nie z podstaty, ale drobne, v jemných detailoch upravovať svoju filozofiu podľa svetového vývoja futbalu. V základoch si stáť za svojím, ale vlastne sa stále meniť, vyvíjať, smerovať vyššie."

Prečítajte si aj

Šokujúci presun? Buffon končí v Juventuse, rokoval v jednom z najslávnejších klubov

Tvrdohlavosť mu zlomila väzy

Guľa po príchode do Plzne priniesol svieži vietor do kabíny. V Česku chválili jeho nové, moderné a precízne tréningové metodiky. Jeho inovatívny prístup a metódy. Spočiatku boli aj výborné výsledky. Časom sa dostavila stagnácia.

„Slovenský tréner sa ukázal byť príliš tvrdohlavým, neústupným, až zbytočne bazíroval na vlastných predstavách. Dlho mu trvalo, než sa rozhodol ku zmene, ktorá sa pritom ponúkala už niekoľko týždňov predtým. Či už išlo o rotácie v základnej zostave, o mix striedaní, o reakcie na vývoj stretnutia."

„Guľa musel dosť potupne vysvetľovať, prečo behom zápasu nabáda hráčov k častejšej kombinácii, držaniu lopty, hernej dominancii. V klube postupne prevládal názor, že tým vlastne brzí plzenskú hru. Namiesto tohoh, aby ju všemožne zrýchľoval," dodáva Radek Špryňar vo svojom hodnotení.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: iSport.cz

Diskusia

Podobné články