Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Škriniar má za sebou niečo, čím sa nemôže pochváliť nik v Serie A, chvália ho talianske noviny

MILÁNO - Milan Škriniar má za sebou niečo, čím sa nemôže v súčasnosti v talianskej Serie A pochváliť žiadny iný hráč
Zdroj: 39364
Zdieľajte:

Milan Škriniar napísal v priebehu posledného roka krásny príbeh.

Bol odstavený na druhú koľaj. Tréner Interu Miláno Antonio Conte preferoval systém s troma obrancami. Ako Škriniar nedávno priznal, trvalo mu istý čas, kým si na zmenu formácie zvykol.

Pomohol mu aj letný odchod stopéra Diega Godína.

Postupne získal späť miesto v základnej zostave Nerazzurri a bol jednou z ústredných postáv na ceste za titulom.

Séria, akú v talianskej lige nemá nik

„Pomaly a s istotou Slovák presvedčil svojho trénera o svojich schopnostiach a počas celej sezóny bol nasadzovaný na pravý kraj obrannej trojice,“ píše La Gazzetta dello Sport.

Prečítajte si aj

Hetrikový hrdina Bale ocenil zmenu po odchode Mourinha: Hráme skutočný futbal Tottenhamu!

„Po boku Ivana Perišiča a Christiana Eriksena je bývalý bek Sampdorie Janov jedným z hráčov, ktorých tréner znovu objavil a nakoniec zohrali hlavnú úlohu v úspešnej sezóne tímu,“ uvádzajú talianske noviny.

La Gazzetta dello Sport upozorňuje na zaujímavý štatistický údaj, ktorý vystihuje dôležitosť Škriniara na výkony "čierno-modrých".

Škriniar viac ako päť mesiacov nechýbal v základnej zostave Interu Miláno. Naposledy sa tak stalo 24. novembra uplynulého roku. Cez víkend odohral 33. zápas v sérii vo všetkých súťažiach.

V súčasnosti sa v talianskej Serie A nemôže ani jediný hráč pochváliť takouto skvelou šnúrou štartov. Druhý v poradí je Škriniarov spoluhráč Alessandro Bastoni, ktorý odohral 29 zápasov v sérii.

Škriniar mal výrazný podiel na tom, že Inter v roku 2021 až 10-krát ubránil čisté konto. Spomedzi európskych tímov je v tomto ohľade na tom lepšie len FC Chelsea s 11 "nulami" na konte.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: La Gazzetta dello Sport

Diskusia

Podobné články