Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Holandská záchrana v hodine dvanástej

V šlágri kola to bolo napínavé do poslednej minúty.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti Chelsea Londýn remizovali v šlágri 9. kola Premier League na trávniku Manchestru United 1:1. Hostí poslal do vedenia vo svojom 350. zápase v drese "The Blues" v po zmene strán Didier Drogba, bod pre United ratoval v 95. minúte Robin van Persie. Londýnčania majú na čele tabuľky štvorbodový náskok pred druhým Southamptonom, "červení diabli" sú po nedeli na 8. priečke.

Na Old Trafforde začali oba tímy vcelku opatrne, a hoci boli domáci v zakončení nebezpečnejší, Courtoisa neprekonali. Dvakrát sa to nepodarilo Van Persiemu, raz ťahal za kratší koniec z minisúboja s brankárom Chelsea aj Fellaini. V závere prvého dejstva dal o sebe vedieť aj Drogba, dobrým reflexom sa proti jeho prízemnej strele prezentoval De Gea.

Kanonierovi z Pobrežia Slonoviny to však vyšlo v 54. minúte. Gólovému momentu predchádzal ďalší úspešný zákrok De Geu, no na následnú presnú hlavičku Drogbu z rohu bol už prikrátky. V závere sa "červení diabli" snažili o vyrovnanie, ale Van Persie napálil v dobrej príležitosti len do Courtoisa. V 94. minúte opustil ihrisko po druhej žltej karte a následnej červenej Ivanovič a domáci z následného rohu predsa len vyrovnali. Fellainiho hlavičku vyrazil Courtois len pred Van Persieho, ktorý gólovou dorážkou zaradil pre United cenný bod.

Futbalisti Tottenhamu Hotspur prehrali na domácom trávniku s Newcastle United 1:2. Pripísali si už štvrtú prehru v sezóne a v tabuľke im patrí až 11. priečka. Domácich "kohútov" poslal do vedenia v 18. minúte Emmanuel Adebayor, no hostia sa po zmene strán postarali o dokonalý obrat. Už v 46. minúte vyrovnal Sammy Ameobi a o dvanásť minút neskôr zariadil tiumf "strák" Ayoze Perez.

Nováčik Burnley doma prehral s Evertonom 1:3, dva góly hostí dal kamerunský veterán Samuel Eto´o. Burnley je stále predposledné a v tejto sezóne v lige ešte ani raz v deviatich zápasoch nezvíťazilo.

Premier League - 9. kolo:

FC Burnley - FC Everon 1:3 (1:2)

Góly: 20. Ings - 4., 85. Eto´o, 29. Lukaku, 20.000 divákov

Tottenham Hotspur - Newcastle United 1:2 (1:0)

Góly: 18. Adebayor - 46. Ameobi, 58. Perez, 35.000 divákov

Manchester United - Chelsea Londýn 1:1 (0:0)

Góly: 90.+5 Van Persie - 54. Drogba. ČK: 90.+4 Ivanovič, (Chelsea), 75.327 divákov

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články