Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Po narážke súpera na jeho samovražedné sklony opustil zápas

EDINBURGH - V súčasnosti rezonuje vo futbale najmä téma rasizmu, no David Cox zo škótskeho štvrtoligového klubu FC Albion Rovers sa presvedčil, že nielen farba pleti môže byť terčom útoku.
Zdroj: 39331
Zdieľajte:

Tridsaťdvaročný útočník obvinil hráča súpera z nevhodnej poznámky o jeho duševnom zdraví. Cox totiž trpí depresiami a v minulosti sa viackrát pokúsil o samovraždu.

Cox nefiguroval v základnej zostave duelu so Stenhousemuirom, ani to však nezabránilo jednému zo súperových hráčov hrubo ho uraziť. Podľa jeho slov za ním prišiel Jonathan Tiffoney a rámci výmeny názorov mu povedal, narážajúc na jeho samovražedné sklony: "Mal si to spraviť správne na prvý pokus." Cox následne opustil štadión a v zápase nepokračoval ani ako náhradník. "Možno sa to nezdá, ale mňa to dožralo. Toto nepotrebujem. Ak by mi to povedal niekto v parku, asi by som mu zlámal nohy. Pokúšal som sa to povedať rozhodcom, ale tí nič nepočuli a nechceli s tým mať nič spoločné," citoval Coxa web BBC.

Prečítajte si aj

Ronaldo a Juventus? Ako manželia, ktorí žijú spolu aj po rozchode

Jeho skúsenosť zarezonovala v britských médiách v čase, keď sa chystá bojkot sociálnych sietí na protest proti rasistickým urážkam voči hráčom. Kluby z Premier League či ragbyové a kriketové kluby v piatok popoludní vypnú na víkend svoje účty na sociálnych sieťach, aby poukázali na problematiku neznášanlivosti. K iniciatíve sa pridala aj Európska futbalová únia (UEFA), ktorá sa tiež odmlčí.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články