Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Greško o tom, ktorá liga by Škriniarovi sedela najviac. A prečo je tak ťažké zvyknúť si na trojčlennú obranu?

MILÁNO - Vratislav Greško vysvetlil, prečo je náročné zvyknúť si na trojčlennú obranu a ktorá liga by podľa neho sedela Škriniarovi najviac?
Zdroj: 37840
Zdieľajte:

Slovenský reprezentant Milan Škriniar nedávno pre talianske médiá hovoril o náročnom období, keď vypadol zo zostavy Interu Miláno. Vyhlásil, že jeho vzťah s trénerom Antoniom Contem bol vždy dobrý a nemali žiadny problém. Ale mal ťažkosti s adaptáciou na systém s troma obrancami.

Škriniarovi by to v Anglicku sedelo, myslí si Greško

Bývalý obranca Interu Vratislav Greško v rozhovore pre šport24.sk vysvetlil, prečo je taký náročný prechod zo systému so štyrmi obrancami na trojobrancový systém.

„Keď sa hrá na trojčlennú obrannú formáciu, je veľmi dôležité, ako fungujú kraje obrany. Keď hráte na troch stopérov, kraje ihriska sú trochu otvorenejšie. Potrebujete šikovných alebo rýchlych obrancov. Štvorčlenná obranná formácia je predsa len menej náchylná na chyby, keď sa môžete vzájomne zabezpečovať. Keď v trojčlennej formácii nie ste dostatočne rýchly a dynamický, skôr sa to prejaví. Nie je to úplne jednoduché, keď sa zmení štvorčlenná formácia na trojčlennú, nedá sa to z večera do rána. Milan sa však z toho dostal a prispôsobil sa."

Prečítajte si aj

Luis Suárez o odchode Messiho z Barcelony: Ako priateľ by som mu poradil toto!

Pred sezónou aj počas zimného prestupového obdobia sa špekulovalo o záujme z Tottenhamu Hotspur. Uznávaný taliansky novinár Fabrizio Romano však nedávno priniesol informáciu, že po odchode José Mourinha z lavičky "kohútov" sa tím zameria iným smerom. Španielske médiá píšu o záujme z Realu Madrid, kde by mohol Škriniar potenciálne nahradiť Francúza Raphaela Varanea.

„Milanovi je momentálne dobre tam, kde je. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť. Tým, že je dobre stavaný fyzicky, jemu by sa podľa mňa ľahko prispôsobovalo anglickej lige, lebo táto súťaž je z veľkej časti založená na fyzickej pripravenosti. Aj keď je pravda, že aj futbal v Anglicku sa stále mení," uviedol Greško.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport24.sk

Diskusia

Podobné články