Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Premárnený český supertalent: Ako som sa prechľastal až na JIS a prečo som vypadol z okna?

PRAHA - Jeho kariéra raketovo vstúpala. No rovnako strmhlav upadla.
Český futbalista Martin Fenin.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hral na majstrovstvách sveta 20-ročných a Čechov vo finále poslal do vedenia. Vybojoval si prestup z českej ligy do Bundesligy. Vo Frankfurte sa uviedol hetrikom hneď v premiére.

Martin Fenin mal našliapnuté na skvelú kariéru. Obrovský talent však premrhal. Rovnako, ako raketovo rýchlo jeho hviezda vystúpala, tak rovnako rýchlo aj zapadla.

Ako ho alkohol takmer pripravil o život

„Píšem teraz knihu, v ktorej to chcem dať všetko dokopy. Som, aký som. Ničoho neľutujem," hovoril český búrlivák v rozhovore s Karlosom Vémolom v najnovšom vydaní Karlos Show. Jeho slová cituje portál iSport.cz.

Prečítajte si aj

VIDEO S parádnymi gólmi Slovákov sa roztrhlo vrece: Zásah roka v maďarskej lige?

„V roku 2017 som z ničoho nič vyhorel a futbal nechcel vôbec vidieť. Na dva roky som sa zavrel sám do seba a takmer som sa uchľastal. Dopadlo to tak, že ma hospitalizovali v IKEME s akútnym zápalom slinivky a tam som sa prebral," priznal otvorene Fenin.

Nebol to jediný prípad, kedy ho alkohol takmer pripravil o život. Titulky pred pár rokmi plnil jeho pád z okna.

„Najväčší problém bol, že som vypadol z okna mesiac po tom, čo v Nemecku reprezentačný brankár Robert Enke skočil pod vlak. Ja som z okna vypadol, pretože som žral Stilnoxy, prášky na spanie. A ten večer som si k tomu dal nejaké pivo. Vôbec si to nepamätám, ale naraz som sa prebudil v nemocnici. Nevedel som, čo tam robím... Od tej doby na mňa všetci pozerali divne."

Nebol to jediný verejne známy prešľap Martina Fenina týkajúci sa alkoholu. "Preslávil" sa aj svojím vystúpením vo futbalovej relácii Tiki-Taka, kam prišiel v podguráženom stave.

„To som si asi mohol odpustiť, no. Ale na moju obranu, prišiel som tam včas a povedal im: Hoši som ožratý, idem domov. Nechcem honorár, idem domov. Povedali, že to dám, ale vo mne to stále ´dojíždelo´, pretože som chľastal ešte krátko predtým. Keď začala show, tak to na mňa začalo dopadať. Za to sa hanbím."

Zdieľajte:
Zdroje informácií: iSport.cz, Karlos Show

Diskusia

Podobné články