Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Superliga sa rozpadá: Odchádzajú všetky tímy z Anglicka, pridal sa aj prvý z Talianska. Toto rozhodlo

LONDÝN - Superliga oznámila pozastavenie projektu po tom, čo sa všetky anglické kluby rozhodli vystúpiť. A pridal sa aj prvý taliansky tím
Zdroj: 39258
Zdieľajte:

Všetkých šesť anglických klubov oficiálne oznámilo vystúpenie z projektu európskej Superligy - Manchester City, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Liverpool a Tottenham.

Finančné prísľuby od UEFA rozhodli

Anglické kluby tvorili polovicu zo zakladajúcej dvanástky tímov.

Podľa Mundo Deportivo vedenie UEFA prisľúbilo klubom z Premier League veľké peniaze za to, že vystúpia zo Superligy. Ako uvádza tento zdroj, práve finančné prísľuby napokon rozhodli.

Finančné prísľuby nedostali španielske kluby, ktoré UEFA považuje za úhlavného nepriateľa, na čele s prezidentom Realu Madrid Florentinom Perezom.

Prečítajte si aj

Kružliak do konca sezóny nemal viesť zápasy Fortuna ligy: Všetko je inak!

David Ornstein z The Athletic na sociálnej sieti twitter informoval, že z projektu Superligy vystúpil už aj prvý taliansky tím - AC Miláno.

Zostalo už len päť klubov zo zakladajúcej dvanástky - španielske celky Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid a talianske tímy Juventus Turín a Inter Miláno.

Superliga pozastavená

Vplyvom týchto udalostí európska Superliga oficiálne oznámila pozastavenie projektu, ktorý bude prepracovaný.

„Európska Superliga je presvedčená, že súčasný stav európskeho futbalu sa musí zmeniť. Navrhujeme novú európsku súťaž, pretože súčasný systém nefunguje. Cieľom nášho návrhu je umožniť rozvoj športu generovaním zdrojov a stability pre celú futbalovú pyramídu vrátane pomoci pri prekonávaní finančných ťažkostí, ktorým v dôsledku pandémie čelí celá futbalová komunita. Poskytlo by to tiež podstatné zvýšenie platieb solidarity všetkým zainteresovaným stranám vo futbale. Napriek ohlásenému vystúpeniu anglických klubov, ktoré sú nútené prijímať takéto rozhodnutia kvôli nátlaku na nich, sme presvedčení, že náš návrh je plne v súlade s európskymi právnymi predpismi a nariadeniami, čo dnes dokazuje rozhodnutie súdu chrániť Superligu pred činmi tretích strán. Za súčasných okolností preskúmame najvhodnejšie kroky na zmenu projektu, pričom budeme mať stále na pamäti náš cieľ ponúknuť fanúšikom čo najlepší zážitok a zároveň zvýšiť solidárne platby pre celú futbalovú komunitu, “- uvádza novinár Rob Harris vyhlásenie predstaviteľov Superligy na twitteri.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Mundo Deportivo, twitter Rob Harris, twitter David Ornstein

Diskusia

Podobné články