Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Vyskúša Cristiano Ronaldo ďalšiu ligu? Má nahradiť svojho nástupcu na futbalovom tróne

TURÍN - Cristiano Ronaldo do ďalšej ligy, v ktorej ešte nehral? Má nahradiť odchádzajúcu superstar
Zdroj: 39135
Zdieľajte:

Cristiano Ronaldo zanechal nezmazateľnú stopu v anglickej Premier League, v španielskej La Lige a aktuálne žiari v talianskej Serie A. Podľa Usaina Bolta ho práve skutočnosť, že svoje kvality dokázal uplatniť vo viacerých súťažiach radí nad večného rivala Lionela Messiho.

Nahradí Cristiano Ronaldo v PSG Mbappého?

A zdá sa, že hviezdny Portugalčan si môže vyskúšať aj ďalšiu z top 5 európskych súťaží. Taliansky Tuttosport informuje, že Cristiano Ronaldo môže nahradiť Kyliana Mbappého v PSG v prípade, že sa ten posunie v lete do Realu Madrid. Píše o tom portál football-italia.net.

Bola by to skutočne zaujímavá rošáda, pretože Mbappé a Haaland sú považovaní za nástupcov Ronalda s Messim na svetovom futbalovom tróne.

Mbappé už mal povedať vedeniu parížskeho veľkoklubu, že nemá záujem predĺžiť kontrakt a v lete by chcel odísť do Realu Madrid. Rýchlonohý útočník má v PSG zmluvu do leta 2022. Ak ho nepredá klub toto leto, o rok ho môže stratiť zadarmo.

Zinedine Zidane pozná svojho krajana veľmi dobre a pred El Clásicom sa vyjadril aj na tému Kylian Mbappé. „Poznáme sa vzájomne veľmi dobre. Ale nie je to môj hráč a nemôžem o ňom hovoriť. Uvidíme, čo bude chcieť spraviť v budúcnosti," tajomne vyhlásil Zidane na predzápasovej tlačovej konferencii.

Cristiano Ronaldo je v podobnej situácii ako Mbappé. V Juventuse má kontrakt do budúceho leta. Podľa posledných správ je Ronaldova cenovka na hodnote 29 miliónov eur.

Prečítajte si aj

Suslov do slávneho Ajaxu? Veľavravné slová, ktoré mu po vzájomnom súboji povedali tréneri!

Turínske noviny Tuttosport dodávajú, že portugalská hviezda nechce opustiť Juventus v tejto chvíli a Juventus jeho predaj nezvažuje. CR7 sa čoskoro má stretnúť s vedením talianskeho klubu a diskutovať o svojej budúcnosti. Konečné rozhodnutie bude len na samotnom hráčovi.

Športový riaditeľ Juventusu Fabio Paratici sa pred časom nechal počuť, že Ronalda si chcú v klube nechať. A to aj napriek tomu, že počas posledných troch rokov Juve ani raz neprekročil štvrťfinálové brány Ligy majstrov. Tento rok stroskotal v osemfinále na FC Porto.

Po dlhých rokoch príde Juventus aj o titul v talianskej lige. Reálne však hrozí, že môže prísť aj o miestenku v budúcej sezóne Ligy majstrov. Ak by sa udial tento scenár a Juventus by nehral "milionársku súťaž", len ťažko predpokladať, že by ambiciózny Ronaldo chcel zostať v klube, ktorý sa nepredstaví medzi európskou elitou.

Juventus je aktuálne tretí, no pred piatym Neapolom má len trojbodový náskok. Naposledy v kľúčovom stretnutí vyhral práve s Partenopei. Do konca sezóny sa však môže udiať ešte čokoľvek, zostáva deväť kôl.

Podľa talianskych médií môže byť Cristiano Ronaldo súčasťou výmeny za Maura Icardiho, o ktorého má Juventus údajne záujem.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: football-italia.net, Tuttosport

Diskusia

Podobné články