Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Ak Barcelona získa titul, na tento zápas sa nezabudne

BARCELONA - Zápas plný kontroverzií
Zdroj: 39141
Zdieľajte:

FC Barcelona v pondelňajšej dohrávke tesne porazila na Nou Campe Valladolid a na vedúce Atlético Madrid stráca jediný bod.

Výhra Barcelony v tieni kontroverzie

Ak Katalánci napokon získajú v La Lige titul, tento zápas sa rozhodne nezabudne. Bol totiž doslova naprataný kontroverziami.

Veľa sa bude hovoriť o výkone rozhodcu Santiaga Jaime Latreho, ktorého verdikty vyvolali veľké pochybnosti a diskusie. Proti jeho rozhodnutiam bude určite protestovať nielen Valladolid, ale tiež Atlético a Real.

V polčasovej prestávke výkon rozhodcu kritizoval barcelonský kapitán Lionel Messi. Mikrofóny zachytili, ako hovorí delegátovi stretnutia, že rozhodca po ňom "poľuje", chce mu dať žltú kartu, ktorá by ho odstavila z nadchádzajúceho El Clásica.

No napokon väčší problém s rozhodcom mali hostia z Valladolidu. Veľká kontroverzia prišla v 65. minúte. Lopta v pokutovom území zasiahla Jordiho Albu do ruky. Hostia požadovali penaltu, no nepískalo sa.

Podľa odborníka Juana Andujara Olivera sa ale pokutový kop v tejto situácii skutočne nemal pískať.

„Podľa môjho názoru rozhodca správne rozhodol, že neodpískal penaltu," vysvetľoval expert pre Radio MARCA. „Hráč nemal úmysel a ako rozhodca vysvetľoval hráčom Valladolidu, nemal ruku hore."

Prečítajte si aj

Ak Juventus prehrá v kľúčovom zápase s Neapolom, Pirlo končí na lavičke!

V druhom polčase prišlo vylúčenie hosťujúceho Oscara Plana. Po ktorom dohrával Valladolid s desiatimi hráčmi. Jedenásť minút po vylúčení Plana strelil faulovaný Ousmane Dembélé rozhodujúci gól stretnutia.

Podľa odborníka Juana Andujara Olivera to červená rozhodne byť nemala. „Rozhodca bol veľmi tvrdý voči hráčovi Realu Valladolid za zákrok na Dembélého. Nie je to na červenú kartu, strhol ho dole, ale nie násilne."

Podľa experta na rozhodovanie nemal platiť ani Dembélého víťazný gól z 90. minúty.

„Nemalo to platiť. Pretože 10 sekúnd predtým tam bol faul Jordiho Albu na Roque Mesu, čím vybojoval loptu späť," hodnotil expert pre Marcu.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Radio Marca, futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články