Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Česi siahali po výhre s jednotkou renkingu FIFA: Sú silní a môžu postúpiť na MS, chválil tréner súpera

PRAHA - Česi siahali po výhre s najlepším tímom sveta. Podľa trénera súpera môžu postúpiť na MS
Zdroj: 39061
Zdieľajte:

Sobotný šláger E-skupiny kvalifikácie MS 2022 v Prahe medzi Českom a Belgickom priniesol zaslúženú remízu 1:1. Domáci futbalisti viedli od 50. minúty vďaka gólu Lukáša Provoda, o desať minút neskôr vyrovnal Romelu Lukaku. Tréner Jaroslav Šilhavý sa po zápase tešil, že jeho zverenci boli Belgičanom viac ako vyrovnanými súpermi.

Česi v závere zápasu tlačili a išli za víťazstvom. Pár minút pred koncom si obranca Bořil spracoval odrazenú loptu po rohu a z hranice šestnástky technickým obstrelom trafil brvno. V nadstavenom čase hlavičku Součka z prázdnej brány odvrátil stopér Alderweireld. "Beriem remízu s pokorou, ale ten záver, keď sme mali šance... Nezmierili sme sa s remízou, aj keď si ju vážime a ceníme. Belgičanom sme boli viac ako vyrovnaný súper, chvíľami sme boli aj lepší," citoval slová trénera Čechov portál idnes.cz.

Česi sú spolu s Belgičanmi na čele skupiny, obaja majú na konte štyri body. "Na postupové prognózy je priskoro, máme za sebou dva zápasy. Radujme sa z výkonu, ktorý hráči predviedli, aj z výsledku. Stále je to Belgicko, veľmi silný tím. V hre je ešte šesť zápasov, nepreceňujeme to. Sme radi za tieto výkony. A hlavné je, že sa to páči ľuďom. Hráme aktívne dopredu, máme šance, padajú góly. Keď to udržíme, tak možno... Ale kvalifikácia je ešte dlhá," dodal Šilhavý.

Prečítajte si aj

Jurkemik: S týmto futbalom len otravujú ľuďom život! Treba dať šancu mladým

Tréner českého tímu vyzdvihol aj prácu v kluboch, najmä v Slavii Praha. Aj vďaka forme jej hráčov sa darí aj reprezentácii: "Sme závislí na kluboch, každého hráča nám pripravuje tréner v klube. Slavia momentálne ide, darí sa jej, má skvelý tím. My jej hráčov využívame, oni si zasa kvalitu a úspechy prinášajú k nám a v reprezentácii to predávajú."

Kvalita Čechov zaujala aj trénera Belgičanov Roberta Martineza: "Hrali sme proti silnému tímu s veľkou energiou. Dobre nás napádali, my sami sme nedokázali napádať tak vysoko, nepredviedli sme to, na čo máme. Nedominovali sme, na konci sme sa museli brániť. Česi sú silní a môžu postúpiť na MS."

V ďalšom zápase si v utorok Česi zmerajú sily v Cardiffe s Walesom, ktorý je zatiaľ bez bodu, Belgicko bude doma hostiť Bielorusko.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články