Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kto bol najlepším slovenským hráčom a kto najviac sklamal? Hodnotenia po zápase s Cyprom

NIKÓZIA - Kto zo slovenských hráčov zažiaril a koho výkon bol totálnym prepadákom? Hodnotenia po remíze na Cypre
Zdroj: 39044
Zdieľajte:

Slovenská reprezentácia vstúpila do kvalifikačného cyklu v boji o MS 2022 v Katare bezgólovou remízou na Cypre.

Veľké zaváhanie hneď v prvom zápase, ktoré môže v konečnom zúčtovaní výrazne nabúrať postupové šance Tarkovičovej družiny.

Ukázalo sa, že defenzívna časť hry je zvládnutá na solídnej úrovni, no čo sa týka ofenzívnej, bola to veľká bieda.

Chýbala myšlienka, kreativita, nápaditosť, odvaha hráčov niečo vpredu vymyslieť, presadzovať sa v súbojoch jeden proti jednému, hrali príliš na istotu.

Ján Kocian hovoril pred stretnutím, že v takýchto zápasoch musíme dominovať a nie hrať "zalezení", bez výraznejšej ofenzívnej prevahy.

Ťažko s takýmto prejavom hry pomýšľať na úspech, či už v kvalifikácii, alebo na letnom EURO.

Prečítajte si aj

Kocian: Budeme vďační aj za 7 bodov. Kým by nahradil Hamšíka a Lobotku?

Kto bol najlepší a kto najhorší?

Poďme k hodnoteniu našich hráčov - kto výkonom zažiaril a koho výkon bol prepadák?

Jednoznačne najväčšou hviezdou slovenského tímu bol brankár Martin Dúbravka. Cyprus zahrozil v samotnom závere, vychladnutý Dúbravka však predviedol pri dvoch hlavičkách zblízka skvelé reflexy a zachránil pre Slovensko aspoň bod. V hodnotení Športu dostal známku 8 z 10. Najvyššiu z našich hráčov. Špecializovaný portál WhoScored ho ohodnotil ako druhého najlepšieho hráča zápasu a najlepšieho Slováka so známkou 7,3.

A kto bol najslabší z našich? Za normálnych okolností by sa dalo uvažovať aj o útočníkovi Róbertovi Boženíkovi. No treba mu dať ešte čas. Je po zranení a dlhom hernom výpadku. Vo Feyenoorde hráva pár minút v samotnom závere.

Ďalší prepadák v národnom tíme zažil Albert Rusnák. Kritizovaný z mnohých strán už vlani. Jeho výkony na krídle sú katastrofálne, čo potvrdil aj na Cypre. Očakáva sa od neho trocha rizika, zdravej drzosti v ofenzíve a nie hra na istotu a dozadu. V 13. minúte mal obrovskú gólovú príležitosť, no namiesto toho, aby gólmana obstrelil, napálil loptu priamo do neho. Možno rozhodujúci moment stretnutia. Od Športu dostal známku len 2 z 10. A podľa WhoScored bol jeho výkon oznámkovaný 6,32.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, šport.sk, WhoScored

Diskusia

Podobné články