Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kocian: Budeme vďační aj za 7 bodov. Kým by nahradil Hamšíka a Lobotku?

BRATISLAVA - A je to tu! Dnes vstúpi Slovensko do kvalifikácie MS 2022. Ján Kocian prezradil, kým by nahradil v zostave zranených Hamšíka a Lobotku a koľko bodov by bral z úvodného trojzápasu
Zdroj: 37271
Zdieľajte:

Slovensko v stredu vstúpi do kvalifikačného cyklu o postup na MS 2022 v Katare. Predstaví sa na úvod na Cypre.

Tréner Štefan Tarkovič musel riešiť hneď niekoľko problémov. Absentovať budú zo zdravotných dôvodov kapitán Marek Hamšík, brankár Marek Rodák, Stanislav Lobotka či Vladimír Weiss.

Ondrej Duda, Peter Pekarík a László Bénes sa po úvodnom stretnutí musia vrátiť pre obmedzenia v súvislosti s koronavírusom späť do Nemecka.

Absencie pocítime

Podľa názoru bývalého reprezentačného trénera Jána Kociana tieto absencie určite pocítime, vyhlásil to v rozhovore pre šport.sk.

„Je to nezávideniahodná situácia, keď od novembra plánujete prípravu, taktiku, obsadenie postov, technickú organizáciu a obmedzenia vás pripravia o to najdôležitejšie, hráčov. Máme úzky káder a stratu niekoľkých hlavných protagonistov pocítime.”

Prečítajte si aj

Tarkovič: O zostave som rozhodnutý. Kapitánom Kucka?

Najmä strata kapitána a režiséra hry Mareka Hamšíka sa zdá byť ako veľký problém. Napriek tomu, že mu chýba zápasová prax. Ako by tréner Kocian zaplátal diery v stredovej formácii?

„Pri absencii dvoch bodov trojuholníka Hamšík, Lobotka, Kucka by som popri treťom menovanom stavil na tvorivých záložníkov Dudu a Bénesa. V posledných zápasoch sme hrali smerom dopredu zle, veľmi mi chýbala kreativita. Ak chceme v kvalifikácii niečo dosiahnuť, z Cypru potrebujeme tri body. Preto musíme myslieť ofenzívne. Domáci hru len tak neotvoria, obranu súpera musíme prekonať nápaditosťou a šikovnosťou.”

Ďalšou alternatívou na kreatívneho hráča do stredovej formácie by bol Vladimír Weiss, ale aj toho vyradilo zranenie.

Dominantnejší prejav a aspoň sedem bodov

Cyprus, Malta a Rusko. To je úvodný trojboj, ktorým Slovensko vstúpi nielen do kvalifikácie MS 2022, ale odštartuje aj najnabitejší rok v histórii slovenského futbalu, ktorý sa možno už nikdy nezopakuje. Kocian prehovoril o očakávaniach od tohto trojzápasu - herných aj bodových.

„Smerujem svoje očakávania k nášmu výkonu, aby sme boli aktívnejší a konštruktívnejší než v posledných dueloch. Boli sme zalezení a čakali na súpera. V tomto smere očakávam progres, aby sme boli v zápasoch dominantnejší. Za normálnych okolností by som zrejme povedal deväť bodov. Vzhľadom na okolnosti, existujúce a možné absencie budeme napokon možno veľmi vďační aj za sedem.”

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články