Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Nemožné, hovoril šokovaný lekár. Futbalista bol mŕtvy 78 minút, ušiel hrobárovi z lopaty!

LONDÝN - Nemožné, nikto to nedokázal. Futbalista bol mŕtvy 78 minút, prípad, ktorý sa udeje raz za život
Zdroj: 39010
Zdieľajte:

Moment hrôzy, na ktorý sa tak skoro nezabudne, ak vôbec. Pred 9 rokmi v stretnutí anglického pohára medzi Tottenhamom a Boltonom skolaboval v tom čase 24-ročný Fabrice Muamba.

78 mŕtvy a predsa prežil! Nemožné, hovorí lekár, ktorý ho zachránil

Muamba dostal infarkt a smrti sa pozrel priamo do očí. O šokujúcich momentoch hrôzy prehovoril lekár Jonathan Tobin, ktorý ho zachránil.

„Nemyslel som si, že sa ešte niekedy prebudíte. Nikto to nedokázal,“ hovoril lekár v rozhovore priamo Muambovi, cituje ho Sportbible.

„Nik neveril, že opustíte nemocnicu živý. Boli ste mŕtvy 78 minút. To, čo sa vám stalo, sa stane raz za život," opisoval lekár šokujúce skutočnosti.

Prečítajte si aj

Odchod? Ani náhodou! V lete chcem byť vo Feyenoorde útočníkom číslo 1.

„Opýtajte sa ktoréhokoľvek kardiológa na svete a každý vám povie, že je nemožné zotaviť sa, keď ste prekonali infarkt 78 minút. Všetci sme rátali s poškodením vášho mozgu alebo s trvalými následkami," dodal.

Muamba bol v nemocnici mesiac. Dokázal sa zotaviť bez trvalých následkov, no po infarkte musel ukončiť aktívnu futbalovú kariéru.

„Futbal je môj život a priniesol mi veľa krásnych zážitkov. Milujem túto hru a som vďačný za to, že som ju mohol hrať na najvyššej úrovni, no som vďačný aj Bohu, že žijem," uviedol bývalý futbalista, ktorý ušiel hrobárovi z lopaty.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Sportbible

Diskusia

Podobné články