Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Odchod? Ani náhodou! V lete chcem byť vo Feyenoorde útočníkom číslo 1.

ROTTERDAM - Zranenie ho pripravilo o pozíciu v zostave slávneho klubu. No nevzdáva sa a ambiciózne vyhlasuje: V lete chcem byť útočníkom číslo 1.
Zdroj: 34214
Zdieľajte:

V októbri utrpel zlomeninu priehlavkovej kosti. Na tri mesiace vypadol z hry. Zotavil sa, no vo Feyenoorde Rotterdam šancu príliš nedostáva.

Róbert Boženík odohral za dva mesiace len 45 minút. Napriek nedostatku zápasovej vyťaženosti sa dostal do reprezentačnej nominácie na marcový štart kvalifikácie MS 2022.

„To, že nehrávam, nie je vinou nedostatku kvality, ale dlhším výpadkom. V kvalifikácii bude dôležitý štart. Čakajú nás húževnatí súperi. Ideálne by bolo začať ziskom deviatich bodov," hovorí Boženík pre Nový Čas.

V útoku slovenskú reprezentáciu dlhodobo tlačí topánka. No Boženík vedno s o rok mladším Dávidom Strelcom môžu byť budúcnosťou nášho tímu na tejto pozícii.

„Poznáme sa z dvadsaťjednotky. Talentovaný hráč. Dáva v lige o sebe vedieť gólmi a asistenciami. Hral som s ním pár zápasov. Dobre sme si na ihrisku rozumeli.“

Prečítajte si aj

VIDEO Usvedčujúca nahrávka? Prekecol nechcene náhradný brankár Slavie, čo v skutočnosti povedal Kúdela?

V lete chce byť vo Feyenoorde útočníkom číslo jeden

Z náročnej pozície v slávnom holandskom klube si Boženík ťažkú hlavu nerobí. Snaží sa tvrdo pracovať a čakať trpezlivo na svoju šancu.

„Moja zápasová minutáž nie je vysoká, tak sa snažím o to viac makať na tréningoch. Ostávam po nich ešte hodinku na ihrisku. Strieľam z každej pozície, pridávam k tomu behy. Aj v posilňovni bývam dlhšie ako ostatní. Musím len čakať na šancu a tvrdo pracovať. Nič iné mi neostáva."

Napriek tomu, že nehráva, neplánuje z Rotterdamu odísť. Chce sa pobiť o svoju šancu.

„V zime ma chcelo získať dosť klubov. Feyenoord to zamietol. Tréner Advocaat povedal, že mi nedovolí odísť. V lete ho vystrieda nový kouč. Verím, že sa všetko zmení a budem útočník číslo jeden," vyhlásil ambiciózne.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nový Čas

Diskusia

Podobné články