Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Nemusíme vyhrať, tlmí Dúbravka tlak pred kľúčovým zápasom. Prehovoril o vzťahu s Darlowom

NEWCASTLE - Martin Dúbravka prehovoril o vzťahu s konkurentom Karlom Darlowom. Pred kľúčovým zápasom odmieta slová "musíme vyhrať"
Zdroj: 38827
Zdieľajte:

Newcastle United bojuje o udržanie sa v anglickej Premier League. Je prvé nad pásmom zostupu, pred Fulhamom má dvojbodový náskok a zápas k dobru.

V sobotu odohrá kľúčový, doslova šesťbodový zápas proti Brightonu, nachádzajúcemu sa o stupienok vyššie v tabuľke. Brighton má na konte o jeden bod viac.

Nemusíme vyhrať, tlmí Dúbravka tlak pred kľúčovým zápasom

Martin Dúbravka ale odmieta označenie "musíme vyhrať".

„Chcem vyhrať každý zápas, nezáleží na tom, proti ktorému súperovi hráme," hovoril slovenský reprezentačný brankár pre klubovú televíziu NUFC TV.

„Zápas s Brightonom je dôležitý, no nie je rozhodujúci, pretože stále máme pred sebou ďalšie zápasy. Je dôležité pokúsiť sa vyhrať zápas so správnou mentalitou a správnym prístupom."

„Nechceme mať v mysliach, že musíme tento zápas vyhrať. Nie, nemusíme. Chceme vyhrať, pretože tri body by boli masívne, ale celkovo máme ešte iné zápasy."

„Hráči sú hladní a je čas ukázať to teraz na ihrisku."

„Myslím, že bolo jasne vidieť po zápase proti Aston Ville, že každý chcel tento súboj vyhrať. Vytvorili sme si mnoho šancí a cítili sme, že toto bol zápas, ktorý sme mali vyhrať."

„Blížime sa k tomu, potrebujeme veriť, že góly prídu."

„Nie je jednoduché byť v tejto pozícii, najmä mentálne, môžeme pociťovať tlak. Ale ja sa vždy snažím pripraviť v pozitívnom smere."

„Je dôležité pokúsiť sa dostať tento klub čo najvyššie, ako je len možné. V tomto momente ide o to udržať sa v lige, čo nebude ľahké. Ale každý hráč má svoju kvalitu a je na nás, aby sme to dokázali na ihrisku."

„Musíme mať správnu mentalitu a sebavedomie. Naozaj verím, že to ukážeme v sobotu proti Brightonu."

Prečítajte si aj

Slavia s Hromadom spoznala svojho súpera: O semifinále Európskej ligy zabojuje proti slávnemu tímu!

O svojom návrate aj o vzťahu s konkurentom Darlowom

Martin Dúbravka má za sebou tri vydarené štarty. Predtým dlho absentoval. Mal zranenia, Covid, rozchytal sa Karl Darlow. Dúbravka musel na svoju šancu čakať až do konca februára.

„Konečne som späť, pretože to bol pre mňa dlhý čas. Obnovilo sa mi zranenie, Covid, operácia, za posledných šesť mesiacov sa udialo veľa vecí, takže je výborné byť konečne späť na ihrisku s chalanmi."

Prehovoril aj o vzťahu s Karlom Darlowom, ktorý sa skvele chopil ponúknutej príležitosti pri absencii Dúbravku a predvádzal kvalitné výkony.

„Je dôležité tlačiť sa navzájom a myslím, že to ukazuje, aký typ ľudí máme v šatni. Odkedy som tu, Karl ma veľmi podporoval a bol ku mne veľmi priateľský."

„Sme v rovnakom tíme, bojujeme za rovnaké farby, takže je dôležité vytvárať si vzájomne dobré prostredie."

„Keď som bol na lavičke, snažil som sa vytvárať pre neho dobrú náladu v zápasoch a on sa to pokúša teraz robiť pre mňa."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: NUFC TV

Diskusia

Podobné články