Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ronaldo a návrat do Realu? Daňový trik a jednoročný kontrakt

MADRID - Skončí Cristiano Ronaldo predsa len opäť v Reale Madrid?
Zdroj: 38866
Zdieľajte:

Od vypadnutia Juventusu s Portom v osemfinále Ligy majstrov sa objavili špekulácie o možnom návrate Cristiana Ronalda do Realu Madrid.

Ani raz počas troch rokov hviezdny Portugalčan nepriviedol "Starú dámu" za štvrťfinálové brány Ligy majstrov. Vypadnutia s Lyonom, Ajaxom a Portom asi nie je to, po čom vedenie túžilo, keď mega drahú posilu angažovalo.

Ak vezmeme do úvahy vysokú daňovú sadzbu v Španielsku, návrat Ronalda do Realu Madrid by sa javil komplikovane.

„Do Talianska nešiel Ronaldo náhodou, pretože krajina má najvýhodnejšie daňové zaťaženie z piatich hlavných líg na starom kontinente," vysvetľoval Toni Roca, riaditeľ Himnus Football Lawyers pre Marcu.

Prečítajte si aj

Ironický úškrn a vyzúvanie na schodíkoch hľadiska: Luis Suárez naštvaný po vystriedaní, takto reagoval Simeone

Cristiano Ronaldo zarába okolo 40 miliónov eur ročne, no talianske úrady dostávajú len 225 tisíc eur na daniach. V Španielsku je však sadzba dane oveľa vyššia.

„Za tých 40 miliónov eur, ktoré Ronaldo dostáva ročne, by v Španielsku zaplatil stokrát viac daní," dodáva Roca. „Znamená to nárasť z 225 000 eur, ktoré teraz platí v Taliansku, na neuveriteľných 20 miliónov eur ročne v Španielsku."

Jediným spôsobom, ako by sa Cristiano Ronaldo vyhol tomuto problému, je podpísať v Reale Madrid jednoročný kontrakt.

„Keby Cristiano Ronaldo podpísal v Reale Madrid na jednu sezónu, bol by zdaňovaný ako nerezident. Neplatil by za práva na imidž, ušetril by 20 miliónov eur, zaplatil by len 19 percent dane z príjmu fyzických osôb," objasňuje Toni Roca.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Marca

Diskusia

Podobné články