Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Juventus chce obrovské finančné straty zmierniť predajom dvoch superhviezd

TURÍN - Predajom dvoch superhviezd chce Juventus riešiť gigantické finančné straty
Zdroj: 38945
Zdieľajte:

Taliansky futbalový klub Juventus Turín zaznamenal počas prvej polovice finančného roka stratu vo výške 113,7 milióna aur. V súvislosti s riešením finančnej situácie uviedli niektoré talianske médiá, že sa klub chystá predať Cristiana Ronalda.

Podľa portálu calciomercato.com sa okrem Ronalda chystá Juventus predať aj Paula Dybalu. Obaja futbalisti majú zmluvu do júna 2022, ale ich predaj by pomohol klubu zmierniť súčasné finančné zaťaženie. Straty Juventusu sa oproti uplynulému obdobiu zdvojnásobili. Ronaldo údajne ročne zarobí 31 miliónov eur, druhý najlepšie platený hráč klubu je Matthijs de Ligt, ktorého ročný plat je 8 miliónov eur. O tom, že Ronaldo po sezóne opustí Juventus, informoval na twitteri aj známy taliansky novinár Nicolo Schira.

Prečítajte si aj

Známy slovenský tréner a spolukomentátor bojuje o život s Covidom: Už za mňa kopú anjeli, odkazuje z nemocnice

Ronaldo sa stal hráčom Juventusu v júli 2018, keď prestúpil z Realu Madrid za 117 miliónov eur. Za taliansky klub odohral 121 stretnutí, v ktorých strelil 92 gólov. S klubom sa stal dvakrát majstrom Talianska (2018/2019, 2019/2020) a dvakrát vyhral domáci Superpohár (2018, 2020).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články