Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Famózny gól Messiho, koniec jednej éry, barcelonská penaltová tragédia a ďalšia hrubá chyba Lengleta

PARÍŽ - Čo priniesla elektrizujúca parížska noc v Lige majstrov?
Zdroj: 38937
Zdieľajte:

FC Barcelona v odvete osemfinále Ligy majstrov na ihrisku PSG len remizovala 1:1 a po domácej prehre 1:4 sa so súťažou lúči už v osemfinále.

Koniec éry Messiho a Ronalda

Hovorí sa o konci éry Lionela Messiho a Cristiana Ronalda. Obaja sú pred štvrťfinále Ligy majstrov mimo hru prvýkrát za 16 rokov. Európsky futbal zažíva začiatok novej éry. Erling Haaland s Dortmundom a Kylian Mbappé s PSG si zahrajú v osmičke najlepších tímov.

Budúcnosť Messiho a Ronalda je vo hviezdach. Messimu končí po sezóne kontrakt na Nou Campe. Pred sezónou chcel odísť. Uvidíme, či niečo na jeho rozhodnutí zmení zvolenie prezidenta Joana Laportu. Ronaldo sklamal v Juventuse, z troch pokusov v Lige majstrov so "Starou dámou" dvakrát vypadol v osemfinále, raz vo štvrťfinále. Navyše Juventus vypadával so súpermi, ktorých by určite mal zdolať (FC Porto, Lyon, Ajax). Pre klubovú pokladnicu Juventusu je príliš veľkou záťažou a vytúžený Ronaldo efekt v Lige majstrov sa nedostavil. Hovorí sa o tom, že klub ho chce v lete predať.

Prečítajte si aj

Nový prezident Barcelony nestráca čas a lanári nové posily: Tejto hviezde dal konkrétnu ponuku

Fantastický gól Messiho

O jediný gól Barcelony v súboji v Parku princov sa postaral Lionel Messi. Trafil ukážkovo z tridsiatich metrov a Keylor Navas bol bez šance.

Barcelonská penaltová tragédia

Messi mal šancu pridať aj druhý gól v zápase, no zlyhal pri strele zo značky pokutového kopu. Argentínčan prvýkrát od februára 2015 nepremenil v Lige majstrov penaltu. Ťahal sériu ôsmich úspešných pokusov.

Tento moment len podčiarkol barcelonskú tohtosezónnu penaltovú mizériu. V tejto sezóne Katalánci nepremenili až 40 percent nariadených pokutových kopov! Vo všetkých súťažiach mala Barcelona možnosť 15 pokutových kopov, až 6 z nich nenašlo svoj cieľ, teda neskončilo gólom.

Ďalšia hrúbka Lengleta

Nie je to sezóna Clementa Lengleta. To rozhodne nie. Francúz robí jednu hrubú chybu za druhou. Doslova ako na bežiacom páse a Barcelonu to vychádza poriadne draho. Lenglet fauloval Maura Icardiho, keď sa snažil dostať do zakončenia a nariadenú penaltu Kylian Mbappé premenil a poslal PSG do vedenia.

Lenglet nastupuje v základnej zostave Ronalda Koemana, no jeho výkony sú príšerné. V lige proti Cadizu vyrobil penaltu, ktorá stála Barcelonu drahocenné body a štadión opúšťal v slzách. Penaltu vyrobil tiež v El Clásicu, aj v Lige majstrov proti Juventusu. Jeho zaváhania stoja Barcelonu veľa bodov a len ukazujú nevyhnutnosť podpísania niekoho, ako Eric Garcia.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články